Ona je rođena bez ruku, ali svejedno se bavi OVIME i to radi SAVRŠENO!(FOTO)

Zanimljivosti
Ona je rođena bez ruku, ali svejedno se bavi OVIME i  to radi SAVRŠENO!(FOTO)
.

Dejana Bačko, djevojka rođena bez ruku, ostvarila je fantastičan podvig: osvojila je zlatnu medalju na Paratekvondo šampionatu planete održanom u Turskoj.

Kada je Dostojevski pisao “Zločin i kaznu”, u prvom činu, tačnije u tamošnjoj drugoj glavi, stavio je i sljedeću smjernicu: “Budite sunce i vas će svi vidjeti”. I kao da je iz te rečenice u svijet pobjegla ova mlada djevojka iz Bačke Palanke, čudo od živog bića koje svojim postojanjem diže svijest o snazi vjere, nade i ljubavi.

Njena vjera da je nemoguće – moguće stvorila je od djevojčurka rođenog bez ruku najprije mladu slikarku. A slikala je od malena, držeći četkicu ustima, češće – nogama:

Njena nada se sastojala u tome da će trud koji svakodnevno ulaže zaista ostaviti traga. I na nju, i na svijet oko nje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Photography: @to.marijana ????☺️❤️ #workinprogress #painting #art #muralart #artist #agirlwithwings

A post shared by Dejana Bačko (@devojka_sa_krilima_) on

A njena ljubav, prema sportu, otjelotvorila se i kroz tijelo koje možda nije onako kakvo smo navikli da viđamo, ali koje je zbog te ljubavi postalo veličanstvenije od mnogo toga što jesmo vidjeli.

U Antaliji, u K41 kategoriji A takmičarki do 49 kilograma, Dejana Bačko je osvojila titulu prvaka svijeta. I to ispred Ruskinje Sakinat Magomedove i Turkinje Semre Kare.

“Trenutno se nalazim na svjetskom prvenstvu u paratekvondu u Turskoj gdje po prvi put postajem prvak svijeta. Jedno divno iskustvo i ponosna sam na sebe a vjerujem da je i moja zemlja Srbija. Java ili san, vidjeću ujutro kada se probudim ???? Dokazala sam sebi da nema odustajanja ovim putem kao broj 1 u svijetu i prošlim kao broj 1 u Evropi. Naravno, zahvaljujem se mom matičnom klubu Gitros a najviše treneru Aleksandru Andreevskom kojem posvećujem ovu medalju zbog truda i vjerovanja u mene!”, poručila je Dejana Bačko.

Ne propustite