DJEVOJKE ODUŠEVLJENE: Stigao još jedan novi trend farbanja kose

Moda i ljepota
DJEVOJKE ODUŠEVLJENE: Stigao još jedan novi trend farbanja kose
.

Nova godina donijela je i neke nove beauty trendove, a jedan od njih odnosi se i na farbanje kose. Vjerujemo da će biti posebno zanimljiv djevojkama koje ne vole često farbati kosu. Evo o čemu je riječ.

Svaka godina iznova nam donosi neke nove trendove, što modne što beauty. Stoga nije nimalo čudno da je i 2019. odmah svojim dolaskom iznjedrila neke novitete koji će vladati na beauty sceni. Jedan od njih posebno se istaknuo, a to je novi način farbanja kose - negative space piše miss7.

Za ovaj smo termin već imali priliku čuti u beauty krugovima, ali ne kada je kosa u pitanju. Što je uopće negative space? Riječ je o tehnici čija je zadaća nešto naglasiti, odnosno postići kontrast. Tačnije, ovu tehniku možemo uporediti s negativ-filmom za fotoaparat, na što i sam naziv upućuje.

niva

Ova je tehnika jedno vrijeme bila popularna u nail art industriji, zatim su je sestre Džener (Jenner) popularizirale kao tehniku nanošenja tuša, potom se javio i kao trend u iscrtavanju obrva. Mišljenja o ovoj tehnici u dosađašnjim izdanjima su podijeljena, a sada je došao red da se ova tehnika primijeni i na farbanje kose.

Negative space bojenje kose temelji se na prirodnoj boji kojoj je potrebno dodati kontrastne pramenove. I to ne klasične pramenove! Naravno, ni u ovom slučaju ne može proći bez balayagea - potrebno je paziti na prijelaze!

Bilo da si plavuša, brineta, crvenokosa ili crnka, ova tehnika moguća je na tvojoj kosi. Ono što je najbolje je to što ne moraš često farbati kosu. Dovoljno je obnoviti pramenove nakon otprilike četiri do šest mjeseci.

Ne propustite