NIKAD NIJE KASNO: Učiteljica u Ukrajini postala model u 66. godini!

Zanimljivosti
NIKAD NIJE KASNO: Učiteljica u Ukrajini postala model u 66. godini!
.

Već 40 godina podučava djecu da sviraju harmoniku, a prije tri godine započela je i novu karijeru kao model. Sve je počelo kada je vlasnik lokalnog magazina vidio Larisu kako svira u jednom restoranu.

– Dobila sam poziv za fotografiranje za izdanje jednog magazina posvećeno Međunarodnom danu žena. Razmislila sam o tome i izabrala odjeću za taj dan. Insistirala sam da me fotografiraju s mojom harmonikom – rekla je Mikhaltsova.

Nakon fotografiranja, zamolilla je svog unuka da bude njen menadžer. Kontaktirao je vlasnika jedine agencije za starije ljude u Rusiji, potom je počela prisustvovati kastinzima u Moskvi.

800x450-1

– Došla sam na kasting u visokim potpeticama, uskoj suknji sa sređenom frizurom. Jedan čovjek me pogledao i rekao da me stave na naslovnicu. Ja sam starija učiteljica, nisam vjerovala – rekla je Larisa.

Potom je pozvana na modni događaj u Njemačku.

Navela je da šminka i uvijanje kose nije za nju, ali da to može tolerirati jednom mjesečno. Uzela je časove hodanja i plesa. Rekla je da se osjeća kao kraljica kad je u centru pažnje.

Iako živi na selu, daleko od srca modne industrije, neće dopustiti da je distanca i godine spriječe da se bavi tim poslom.

Ne propustite