3 stvari koje treba da uradite VEČERAS da bi vam lice ujutru bilo SVJEŽE I MLADOLIKO: SVI ĆE VAM POZAVIDJETI!

Praktična žena
3 stvari koje treba da uradite VEČERAS da bi vam lice ujutru bilo SVJEŽE I MLADOLIKO: SVI ĆE VAM POZAVIDJETI!
.

Svima nam je stalo da nam je lice sveže i mladoliko. Važno je da se zdravo hranimo, unosimo dovoljnu količinu vode, OMEGA-3 masne kiseline i da vodimo računa o snu, odnosno, da liježemo što ranije i ustajemo ranije kako bismo izbjegli podočnjake i oticanje lice. Da bi koža bila bila svježa svakog jutra postoji nekoliko trikova koje treba da obavite prije spavanja.

Nisu vam potrebne skupe kreme ili tonici za čišćenje lica - uz pomoć starih dobrih caka lice može biti čisto, sveže i odmorno ranom zorom. Pre nego što se spakujete u krevet, važno je da ispoštujete tri koraka.

Obavezan korak pre spavanja kako biste ukolnili nečistoće sa lica koje su sakupile tokom dana. Dakle, glicerinski sapun i voda su dovoljni. Nežno utrljajte i isperite lice hladnom vodom. Izbjegavajte toplu ili vruću vodu zbog iritacije i širenja krvnih sudova. Za masnu kožu je odličan glicerinski sapun zbog ph vrijednosti, za zreliju kožu ili suvu koristite provjerene hidrantne malo masnije sapune ili balzame za čišćenje.

njega-koze


Tonik će matirati kožu i ukloniti ostatke nečistoća, a ujedno će kremi dozvoliti da dopre u dublje slojeve kože. Birajte tonik / vodu koje su namenjene za ublažavanje upalnih procesa ili ojačavanje kože.


Hidrantna krema za lice pomaže da lice učini nežnom i da sačuva vodu. Izbegavajte teške i masne kreme jer lice tokom noći treba da diše. Prije nanošenja na lice kremu dobro utrljajte na prste i potom tapkajte po koži.

Ne propustite