Majka je ostavila jednomjesečnu bebu i nikad se nije vratila: A onda je SAMOHRANI TATA napisao pismo koje je RASPLAKALO PLANETU!

Zanimljivosti
Majka je ostavila jednomjesečnu bebu i nikad se nije vratila: A onda je SAMOHRANI TATA napisao pismo koje je RASPLAKALO PLANETU!
.

U januaru 2015. Ričard Džonson je postao otac djevojčice Persefone. Nakon samo mjesec dana, majka ga je ostavila i pobjegla s ćerkom u Kaliforniju. Ubrzo je promijenila mišljenje i odlučila je da je da na usvajanje, ako Ričard ne dođe po nju.

Ričard Džonson (24) nije puno razmišljao. Ukrcao se na avion i vratio sa kćerkom kući. Majka ih je ostavila sasvim nenadano, a on je uvjeren da je to rezultat postporođajne depresije. Iako je bio nepripremljen, sam i prestravljen, čvrsto je odlučio da se posveti odgajanju svoje ćerke, a s očevima okupljenima oko stranice "Life of Dad" podijelio je svoje iskustvo kako bi motivisao druge koji se nađu u sličnoj situaciji.

786263-ricard-dzonson-ls

- Dani su bili teški i ponekad nisam bio siguran da li ću izdržati pritisak. Proveo sam dosta besanih noći plačući, i držeći svoju ćerkicu dok je spavala jer nisam bio siguran da li ću biti dovoljno dobar tata – samo su neke od stvari koje je podijelio ovaj hrabri mladić.

- I dalje ne znamo ZAŠTO je otišla ali sumnjamo da je postporođajna depresija imala velikog udjela u tome – napisao je on.

Danima nakon njenog odlaska, Ričard je priznao da se osećao izgubljeno i uplašeno.

- U porodici iz koje ja dolazim svi su ili razvedeni ili samohrani roditelji. Otac nas je napustio i nikada nisam želio tako nešto za svoju decu. Kada smo ja i Persefonina mama odlučili da imamo djecu, želio sam da im pružim život koji ja nikada nisam imao – iskren je Ričard.

download

Otkrio je i da što je više mislio na to, više ga je obuzimala panika. Nije znao šta to znači biti otac koji je zadužen za sve, osim onoga što je video na TV-u i na filmovima.

U namjeri da ublaži strah koji je osjećao, ovaj mladić je pomoć potražio na Internetu i raznim priručnicima za roditelje. Pročitao je svaku knjigu o roditeljstvu koju je mogao da nađe i pregledao stotine videa na Jutjubu od pravljenja kikica, mazanja noktiju do savjeta kako sa se izborite sa najčešćim roditeljskim problemima.

A onda je naišao na Fejbuk stranicu „Life of Dad“ koja mu je bila od ogromne pomoći. Njegov post sada ima više od 60.000 lajkova, a mnogi su ga pohvalili zbog hrabrosti i iskrenosti i pružili mu ogromnu podršku.

Ričard i njegova ćerka danas su srećni, a prijatelji od njega često traže savjet. Njegovo pismo postalo je viralni hit prije nešto više od tri godine, a i dan danas se širi društvenim mrežama kao podsjetnik da ništa nije nemoguće pa čak ni odgajati dijete popuno sam.

Ne propustite