NEVJEROVATNO: Ona je NAJSTARIJA gimnastičarka na svijetu, ima 93 godine, a kada vidite šta radi, neće vam biti dobro(VIDEO)

Zanimljivosti
NEVJEROVATNO: Ona je NAJSTARIJA gimnastičarka na svijetu, ima 93 godine, a kada vidite šta radi, neće vam biti dobro(VIDEO)
.

Njemica Johanna Quaas postala je planetarno popularna nakon što su na Youtubu osvanuli nevjerovatni snimci ove bake koja i u 93. godini života svakodnevno trenira gimnastiku koja je ujedno, njeno glavno zanimanje. Mnogi 20-godišnjaci mogu joj naprosto zavidjeti na njenoj fenomenalnoj formi i izgledu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#PROTAGONISTASHOFFMANN | Johanna Quaas siempre ha sido una atleta. De joven, su principal principal meta era participar en los Juegos Olímpicos y demostrar todo su potencial, pero como muchos otros, su sueño se vio truncado por un brutal suceso: la Segunda Guerra Mundial. Ante tal desavenencia, decidió que, si bien no podía hacer lo que más deseaba, ayudaría a otros a conseguirlo. En 1948 se convirtió en formadora de entrenadores y en 1963 acabó casándose con otro entrenador, Gerhard Quaas, con quien tuvo tres hijas. En los años 80 decidió que ya era hora de dar un vuelco a su vida. Entrenar a los demás era gratificante, pero ella necesitaba sentirse viva, así que decidió volver a las andadas. Al principio, con algo de miedo, pero después, con mucha ilusión. Hoy, es la ganadora del Premio Guinness a la gimnasta más longeva. • • #SiempreJoven #senior #presenior#envejecimiento #años #madurez #salud #wellness #bienestar #prevención #picoftheday #health #jubilación #cumpliraños #saludable #MétodoHoffmann #JohannaQuaas #Gimnasia #Gimnasta #Longevidad

A post shared by Siempre Joven (@siemprejoven_es) on


Johanna, koja je počela baviti se gimnastikom još kao devetogodišnjakinja, prvi put je nastupila na nekom takmičenju davne 1934. godine, ali se zbog zabrane ovog sporta ubrzo preusmjerila na rukomet. Ubrzo je pronašla ljubav svog života nakon čega se udala. Majka troje djece, nije željela odustati od svoje životne filozofije pa se nakon rođenja trećeg djeteta ubrzo vratila gimnastici.


Radila je kao trener mladih gimnastičarki, a nakon što se penzionisala, nastavila je vježbati ali smanjenim intenzitetom. Na nagovor prijateljica, 1982. godine, ponovo kreće s aktivnim treninzima, a ubrzo su uslijedile i brojne nagrade. Višestruka prvakinja Njemačke u ovoj disciplini, ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstarija aktivna gimnastičarka na planeti. Njen životni moto glasi, “Gdje je pokret, tamo je i život”, te dodaje da je svakodnevni trening recept za dug i zdrav život. Johanna nikada nije koristila bilo kakve lijekove, a svima savjetuje da što više treniraju, spavaju najmanje 6 sati dnevno i jedu što više povrća i voća.

 

Ne propustite