Trostruki ubica iz Hrvatske sutra izlazi iz zatvora

Aktuelno
Trostruki ubica iz Hrvatske sutra izlazi iz zatvora
.

Srđan Mlađan, trostruki ubica iz Hrvatske u četvrtak bi trebao izaći iz zatvora kako bi svjedočio o slučaju napada na Roberta Matanića u zatvoru u Lepoglavi. Razlozi odlaganja su zdrastveni razlozi osumnjičenog Darija Šišakovića, ali Mlađan ostaje na listi svjedoka.

Srđan Mlađan najpoznatiji je višestruki ubica u Hrvatskoj. Ubio je troje ljudi do svoje 21. godine, a iz zatvora u Lepoglavi bi trebalo da izađe 2027. godine.

Od njegovog izlaska na slobodu strijepe svi: žrtve, svjedoci, prijatelji i njegovi sugrađani, prenose hrvatski mediji.

Mladić, koji je nizao sportske uspjehe završio je kao glavna vijest koja je punila novinske stupce crne hronike.

Sve je počelo 1998. godine kada je ispred škole u Petrinji pronađena mrtva 16-godišnja djevojka. Nije bilo jasno ko bi hladnokrvno sa četiri hica u leđa ubio mirnu i omiljenu djevojku. Prvi tragovi istražitelje su odveli do dečka ubijene djevojke sa kojom je tada imao i razmirica, međutim, utvrđeno je da on nema veze sa tim, pa je istraga nastavljena.

Srđan Mlađan je poznat kao Sisački monstrum zbog brutalnih hladnokrvnih ubistava krajem devedesetih i 2002. godine.

Dvostruko ubistvo počinio je već sa 17 godina. 
"Odlučio sam na tom mjestu i tog dana nekoga ubiti, meni je bilo svejedno koga. Da nije naišla ona, žrtva bi bio netko drugi", kazao je Mlađan u istrazi ubistva 16-godišnje Elizabete Šubić.

Nju je 1998. ubio s dva hica, a nakon toga je sjeo u autobus i vratio se u Sisak. Nakon nekoliko dana, početkom februara, ubio je Petra Jančića. 

Mjesec kasnije, mještane sisačkog naselja Željezara šokirala je hladnokrvna likvidacija 63-godišnjeg penzionera. Na ulasku u garažu, na potpuno identičan način kao i djevojka iz Petrinje, ubica je u žrtvu ispalio četiri hica u leđa. Vještaci Centra za veštačenja i forenziku utvrdili su da su oba ubistva povezana jer su počinjena iz istog oružja. Istražitelji su znali da imaju posla sa itekako opasnom osobom.

Nakon više od 150 informativnih razgovora, istražitelji nisu bili bliže odgovoru ko je hladnokrvni ubica, sve do pljačke jedne banke na području Siska. Osumnjičeni za pljačku bio je mladić iz Petrinje Srđan Mlađan. On je u jednom od obližnjih video-klubova učestalo iznajmljivao film "Rođene ubice" gdje u prvoj sceni djevojka sijedi, prilazi joj muškarac i iz neposredne blizine puca joj u glavu. Obruč oko Mlađana se stezao, kada je policija odlučila da ga privede.

Za trostruko ubistvo, pljačku banke i otmicu Mlađan je osuđen na 27 godina zatvora. Preživjele žrtve njegovih zločina, svjedoci, miještani Petrinje, svi strahuju šta slijedi nakon njegovog izlaska iz zatvora.

 

Ne propustite