NEMA ŠANSE OSTATI RAVNODUŠAN: PITBUL spasio bebu iz požara(VIDEO)

Zanimljivosti
NEMA ŠANSE OSTATI RAVNODUŠAN: PITBUL spasio bebu iz požara(VIDEO)
.

Vatra, koja je u nedjelju buknula u jednom stanu u Stocktonu, gradu u Kaliforniji, oštetila je dvije zgrade u kompleksu, a nekoliko stanova je potpuno oštećeno. Da je tragedija, koja je mogla imati mnogo veće razmjere, spriječena - pobrinula se Sasha, ženka pitbula, kućni ljubimac porodice Chaichanhda.

Naime, vlasnicu psa, Nanu, njena osmomjesečna Sasha probudila je oko 22 sata. Sasha je cvilila i skakala po izlaznim vratima stana, pokušavajući da upozori vlasnicu i njenu kćerku na vatru, koja je počela da se širi strahovitom brzinom, piše portal Petface.

"Vidjela sam kako u zubima nosi pelenu. Za to vrijeme, požar je već uništio dom naših komšija, a Sasha je sve jače lajala. Nije mi bilo ni na kraj pameti da pokušava da nas upozori na požar", priča Nana za televiziju Fox40.

Nana je ustala iz kreveta da provjeri šta se događa. Tek tada je vidjela da joj komšiluk gori, pa je panično krenula ka spavaćoj sobi u kojoj se nalazila njena kćerka, stara samo sedam mjeseci.

Kada je ušla u sobu, imala je šta da vidi - Sasha je već spašavala djevojčicu tako što ju je izvlačila iz kreveta, držeći je za pelenu.

"Zahvaljujući Sashi, na vrijeme smo izašle iz stana. Uzbunile smo i ostale ljude koji su se u tom trenutku nalazili u zgradi. Dugujem Sashi svoj život i život svoga djeteta. Ona je naša junakinja. Bez nje, vjerovatno se ne bi izvukle", ispričala je Nana.

Stan je potpuno izgorio. Vatrogasci su brzo stigli i uspjeli da u relativno kratkom roku ugase vatru, pa požar nije uništio cijelu zgradu. Ali, stan Sashe i njenih vlasnica je potpuno uništen u požaru, zajedno sa svim stvarima koje su posjedovale.

Dok pokušavaju da počnu život iz ispočetka, Nana se nada da će gest njene ljubimice Sashe promijeniti stav koji ljudi imaju o pitbulovima, kao kućnim ljubimcima.

Ne propustite