Zaplijenjena tona kokaina s jahte, uhapšen Srbin

Svijet
Zaplijenjena tona kokaina s jahte, uhapšen Srbin
Španske vlasti su zaplijenile gotovo tonu kokaina sa jedne jahte u blizini Kanarskih ostrva i uhapsile tri člana posade tog plovila, među kojima je i jedan državljanin Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Španske vlasti su zaplijenile gotovo tonu kokaina sa jedne jahte u blizini Kanarskih ostrva i uhapsile tri člana posade tog plovila, među kojima je i jedan državljanin Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije.

Čamac španske Carinske uprave je jučer presreo jahtu "Liberti bel" oko 370 kilometara južno od ostrva Gran Kanarija, navodi se u saopštenju, koje je prenijela agencija AFP.

Carinski službenici i policajci su u unutrašnjosti jahte otkrili gotovo 950 kilograma kokaina, koji je zaplijenjen i do sutra ujutro će biti transportovan u luku Las Palmas.

"Činjenica da su posadu jahte činila dva Ukrajinca i jedan Srbin ponovo potvrđuje umješanost kriminalnih grupa u transport kokaina iz Južne Amerike u Evropu", saopštilo je Ministarstvo.

Španska policija je prošle nedjelje, takođe u blizini Kanarskih ostrva, zaplijenila gotovo 600 kilograma kokaina s jedne jedrilice registrovane u Češkoj i uhapsila četiri člana posade, sve državljane Češke.

Španske vlasti su prošle godine zaplijenile ukupno 27 tona kokaina ili 28,6 odsto više u odnosu na 2012. godinu.

Ne propustite