KUDA IDE SVIJET MODE? Ovo će biti najpopularnija haljina ove godine, a svi su joj dali nadimak ''RUŽNA HALJINA''

Moda i ljepota
KUDA IDE SVIJET MODE? Ovo će biti najpopularnija haljina ove godine, a svi su joj dali nadimak ''RUŽNA HALJINA''
.

Posljednjih sezona modni dizajneri eksperimentiraju s predimenzioniranim komadima: nakon oversized kaputa i odijela, lani su glavni hit bile glomazne tenisice kojima se često 'tepalo' da su ružne ili tatine, a čini se kako ove godine imamo novi neočekivani hit.

Nakon ružnih tenisica, stiže "ružna" haljina, ako je suditi prema Instagramu. Naime, smock haljine postale su novi popularni komad. Na početku su je nosile radnice, a postala je popularna u 19. stoljeću – kao obavezan model za djevojčice. Radi se o haljinama voluminozne siluete koja "visi" na tijelu te s nabranim detaljima, većinom na ramenima i poprsju. Model mnoge podsjeća na bakinu spavaćicu, ali čini se kako će to biti must have komad ove godine. Većina ih dolazi s više ili manje zanimljivim uzorkom: od klasičnog cvjetnog pa sve do životinjskog printa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Before @acnestudios #pfw couture

A post shared by María Bernad (@maria_bernad) on

 

S obzirom na to da je proteklih sezona većina toga bila oversized, ne čudi da je napokon došao red i na haljine, iako većina voli modele koji naglase atribute i vizualno ne proširuju. Trendseterice ih za zimske varijante nose s gležnjačama, dok će se u toplijim danima dobro slagati s minimalističkim sandalama, a najpopularnija trenutačno je haljina londonskog brenda M.92.

 

Ne propustite