JESTE LI MEĐU NJIMA? Osobe koje imaju ovu osobinu važe za VISOKOINTELIGENTNE

Zanimljivosti
JESTE LI MEĐU NJIMA? Osobe koje imaju ovu osobinu važe za VISOKOINTELIGENTNE
.

Inteligencija je veoma kompleksna tema i naučnici i dalje otkrivaju nove načine na koje se ona može izučavati i da li se ikako na nju može uticati. Ne znamo da li će se svi složiti sa najnovijim zaključkom, ali on je došao kao rezultat istraživanja.

question-2004314-960-720

A istraživanja su pokazala da osobe koje imaju visoku inteligenciju imaju tendenciju da budu fine i ljubazne. Oni su bolji u bilo kakvoj vrsti saradnje sa drugim ljudima i obično velikodušniji od ostalih. Pretpostavlja se da je to zbog mnogo većeg nivoa strpljenja koje poseduju, a koje je korisno u svim oblicima saradnje. Ono im omogućava da se lakše izdvoje iz trenutne situacije, posmatraju je objektivno i prikažu veći nivo samokontrole.

Po definiciji, inteligencija je mentalna karakteristika koja se sastoji od sposobnosti za učenje iz iskustva, prilagodbe na nove situacije, razumijevanja i korištenja apstraktnih pojmova i korištenja prethodnih znanja za snalaženje u novoj okolini u kojima ne pomaže stereotipno nagonsko ponašanje. Još se definira kao sposobnost brzog i učinkovitog snalaženja u novim i nepoznatim situacijama, a postoji i apstraktna definicija da je "inteligencija ono što se mjeri testovima inteligencije".

Ne propustite