Tužna sudbina djevojke iz Australije: Prekinula liječenje leukemije da bi rodila sina

Aktuelno
Tužna sudbina  djevojke iz Australije: Prekinula liječenje leukemije da bi rodila sina
.

Brijana (19) je na svom Facebook profilu nedavno objavila fotografiju na kojoj se vidi kako drži svoju bebu, rođenu hitnim carskim rezom. No, maleni je samo nekoliko dana nakon rođenja izgubio bitku za život. Djevojka iz Sidneja bila je u 17. sedmici trudnoće kad joj je dijagnosticirana leukemija, agresivni oblik raka krvi.

Ljekari su joj rekli da može odabrati između prekida trudnoće i rađanja, što bi značilo odgađanje njenog liječenja. Odlučila je nastaviti trudnoću, što je prepolovilo njene šanse za preživljavanjem, prenosi "Mirror".

Ipak, zbog jakih bolova i temperature morala je na prijevremeni porođaj pa se maleni Kajden rodio tri mjeseca ranije. Samo 12 dana nakon rođenja, on je umro od posljedica infekcije želuca.

Brijana je tada rekla za "Daily Mail" da su 12 dana koje je provela sa svojom bebom bili tako posebni, te da je to bilo 12 najboljih dana u njenom životu.

873x400

 

Njeno se zdravlje počelo popravljati, a zatim se opet naglo pogoršalo.

Nakon što se pokazalo da presađivanje koštane srži njenog brata nije moguće, njena porodica je počela prikupljati sredstva za lijekove koji bi možda mogli spasiti Brijanin život.

Tu je bitku ipak izgubila 29. decembra, nakon samo dvije doze lijekova, i to nekoliko dana nakon svog 19. rođendana. Njena sestra objavila je vijest o smrti, rekavši da je Brijana sada ponovo sa svojim sinčićem.

 

Ne propustite