DA LI STE VI OVAKO HRABRI? Oni su prodali sve što su imali da bi PUTOVALI SVIJETOM, posjetili su i BiH

Zanimljivosti
DA LI STE VI OVAKO HRABRI? Oni su prodali sve što su imali da bi PUTOVALI SVIJETOM, posjetili su i BiH
.

Nicolas Ierino i Lau Cristianopar iz Argentine su rasprodali apsolutno sve što su imali kako bi posjetili sve zemlje svijeta. Do sada su posjetili 63 zemlje među kojima je i Bosna i Hercegovina. Nicolas i Lau su u vezi tri godine. Posljednju godinu su odlučili provesti putujući. Proputovali su do sada 63 zemlje i obišli više od 150 gradova. 

"Mi smo veoma aktivni, nemamo mira. Iako nam nedostaju naši prijatelji, porodica, hrana i običaji, jednostavno obožavamo putovati i to nikada nećemo prestati raditi. Ponekad se vratimo kući, napunimo baterije i krenemo iznova", napisali su na svojoj stranici. 

87yk9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtvdfn01eqv8vztjmnwnmzge5mjg3nwe1nzkwnjkynmq1nmvmnmvjnguucg5nkzmczqswaighmae

Smatraju da treba živjeti život kao da je svaki dan posljednji. Uvjereni su da niko od nas ne bi volio dočekati svoj kraj na radnom mjestu, a da nikada nije vidio sve ljepote svijeta. 

"Želimo živjeti, eksperimentirati i raditi nove stvari. Ne želimo uobičajen život. Ustajanje rano, svaki dan u isto vrijeme, oblačenje iste odjeće, odlazak na isti posao. Brak, djeca, kupovina kuće, dobrog auta... Do penzije. I gdje je tu život?", zapitali su se.

263da9dbde9ffc906e91

 

"Posjetili smo Mostar, to je prekrasan stari gradić koji još uvijek nosi ožiljke.. U gradu ima i dosta džamija, jer su stanovnici većinom muslimani", napisali su svoje impresije o ovom gradu Nicolas i Lau. 

b-190123088

Neke od zemalja koje su posjetili su Portugal, Slovenija, Hrvatska, Kuba, Maldivi, Indija, Indonezija, Maroko, Egipat, Izrael, Turska i mnoge druge.

Ne propustite