ŽELITE SKINUTI SALO? Radite ovu vježbu i rezultati će doći prije nego što mislite!

Zdrav život
ŽELITE SKINUTI SALO? Radite ovu vježbu i rezultati će doći prije nego što mislite!
.

Za ovu vježbu vam nije potrebna teretana i ni skupa oprema, već samo patike i uže. Osim što može poslužiti kao dobar kardio trening odlična je vježba za oblikovanje tijela. Radi se o Vašoj omiljenoj igri iz djetinjstva, a to je preskakanje štrika. 

Budete li preskakali štrik 25 minuta dnevno možete sagrojeti i do 450 kalorija. Ova fizička aktivnost je brza, laka, zabavna i što je najbitnije topi kilograme.

"Ova vježba je dobra za srce. Jača gornje i donje dijelove tijela i sagorijeva puno kalorija u kratkom vremenu", kazao je kardiolog Peter Schulman. 

U videu ispod je prikazandesetominutni trening preskakanja štrika. Pokušajte vježbati na isti način dva puta dnevno i za veoma kratko vrijeme ćete umanjiti tjelesnu težinu, zategnuti tijelo i održavat ćete vaše zdravlje.

Ovom aktivnošću aktivirate rad nogu, stražnjice, ramena, zglobova, podlaktica i listova. Preskakanjem štrika sami možete odrediti intenzitet treninga. 

Ukoliko se odlučite na kupovinu štrika, imajte na umu da postoje štrikovi od različitih materijala i težina. Teži štrikovi opterećenje usmjeravaju na gornji dio tijela, ali pritom težina ne smije biti u ručkama jer se time težište prebacuje na zglobove šake, laktove i ramena.

Dužinu štrika određujete prema vlastitoj visini: kad s obje noge stanete na štrik, ručke vam moraju biti u ravnini struka. Što je štrik kraći, to ga brže morate vrtjeti pa i brže morate preskakati čime se povećava intenzitet vježbanja.

Ne propustite