HOROR

MAJCI TROJE DECE ZARIO NOŽ OD 12 CENTIMETARA U GRUDI: Pokucao je na vrata i rekao: "Policija", ali ona je znala da je DOŠAO DA JE UBIJE!

Objavljeno:24.01.2019 - 13:33
A A A Times Arial

Na suđenju za monstruozno ubistvo Jelene Grbić iz Kosjerića otkriveno je da je ubica kobne noći pokucao na njena vrata predstavljajući se kao policajac!

Monstruozan zločin koji se dogodio u noći između 6. i 7. maja prošle godine ne prestaje da šokira javnost. Ivan Radovanović (36) svjedočio je u ponedeljak pred sudom o svirepom ubistvu koje je počinio i to pred troje Jelenine djece.

Radovanović je optužen da je kobne noći, pod dejstvom alkohola, došao pred kuću u kojoj je Jelena, njegova bivša vanbračna partnerka, živela sa trojicom sinova. Kako je otkriveno na suđenju Radovanović je kucao na vrata i lažno se predstavljao kao policajac. Međutim, nesretna Jelena prepoznala je njegov glas i nije htjela da mu otvori.

1

Kako su ispričali njeni sinovi, Ivan je tada pobjesnio i provalio je u kuću. Fizički je nasrnuo ja nju, lupao joj šamare i udarao je pesnicama, a potom je dohvatio nož! Kuhinjskim nožem ubo ju je u grudi i u vrat.

Jeleni je nanio smrtnosne povrede pred njeno troje djece, od kojih je jedno dobila u vanbračnoj zajednici sa njim.

Nakon zločina, monstrum je pobjegao u komšiluk i u garaži se krio sve do sutradan popodne kada je i uhapšen.

Ubica, koji je dva puta osuđivan zbog nasilja nad Jelenom, s tim što je prvu devetomjesečnu kaznu izdržao, a na drugu u trajanju od godinu dana trebalo je da se javi tri dana prije nego što je počinio zločin, rekao je da se sjeća da je provalio u Jeleninu kuću, ali ne i "kritičnih detalja".

2

- Tek sutradan kada sam se probudio na nekom tavanu i kada sam video da sam krvav i da imam nož, shvatio sam šta sam uradio - rekao je Radovanović.

Rekao je i da je prije ubistva bio na slavi kod prijatelja i da je tamo popio između 10 i 15 piva i da je za to vrijeme nekoliko puta kontaktirao sa Jelenom.

Jelenin najstariji sin Dejan, takođe, je svjedočio pred sudom, ali je tražio da dok on govori ubica ne bude tu.

- Darko (14) i ja smo bili u jednoj sobi, a majka i Davor (4) u drugoj. Čuo sam da je s nekim pričala telefonom, ali ne i s kim i o čemu - rekao je on.

Kada je vidio da mu je monstrum izbo majku, Dejan je otrčao do Doma zdravlja koji se nalazi u blizini da pozove pomoć.

3

- Kada sam krenuo majka je ležala na podu, a kada sam se vratio bila je u mom krevetu.

O stepenu alkoholisani Ivana radovanovića nije mogao da se izjasni ni dr Đorđe Alimpijević, vještak sudske medicine. On je govorio o povredama koje su bile uzrok Jelenine smrti.

- Intenzitet zamaha nožem, prilikom kog je Jelena ubdena u grudi, bio je toliko jak da je sječivo dugo 12,5 centimetara, celom svojom dužinom ušlo u Jelenino tijelo - rekao je on.

I ubod u vrat, rekao je, nastao je snažnim dejstvom, jer je rana bila duboka 10,5 centimetara.

(Novi.ba/Blic.rs)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!