TENKOVI SU IZAŠLI NA ULICE, POČEO JE RAT: Odjekuju eksplozije GRANATA, IMA POGINULIH!

Aktuelno
TENKOVI SU IZAŠLI NA ULICE, POČEO JE RAT: Odjekuju eksplozije GRANATA, IMA POGINULIH!
.

U jednom od dijelova Karakasa počeli su sukobi policije i demonstranata, čuju se jake eksplozije, javlja televizija TVV.

Jedan broj medija prenosi da se čuju eksplozije granata i bombi punjenih suzavcem.

1

2

Kako se navodi, sukobili su se pripadnici policije i demonstranti u rejonu Petare.

3

Jučer su u Venecueli održani antivladini protesti, kao i okupljanja pristalica predsjednika Nikolasa Madura. U državama Portugesa, Barinas, Tačira, Karakas, Amasonas, Bolivar je u sukobima poginulo 16 osoba.

Predsjednik parlamenta Venecuele Huan Gvaido proglasio za v.d. predsednika države za vrijeme trajanja mandata privremene vlade. Sjedinjene Američke Države saopštile su da priznaju Gvaida i zahtjevaju od predsednika Venecuele Nikolasa Madura, kojeg ne smatraju legitimnim šefom države, da ne dozvoli nasilne akcije protiv opozicije.

Inače, venecuelanska vojska lojalna je predsjedniku Nicolasu Maduru, poručio je ministar odbrane Vladimir Padrino, a Vrhovni sud upozorio je nacionalnu skupštinu da je prekršila ustav nakon što se Juan Guaido proglasio privremenim predsjednikom Venezuele, prenosi dpa.

7

"Očaj i netolerancija napadaju mir nacije", objavio je Padrino na Twitteru, prenosi AJB.

5

"Mi, vojnici domovine, ne prihvaćamo predsjednika nametnutog u sjeni opskurnih interesa", istaknuo je venecuelanski ministar odbrane.

Time je aludirao na Juana Guaida, predsjednika nacionalne skupštine koji se proglasio privremenim predsjednikom na valu protuvladinih prosvjeda, organiziranih u srijedu širom zemlje.

8

Guaido je obećao amnestiju vojnicima koji pomognu u svrgavanju predsjednika Madura.

9

Ne propustite