NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA POTRESLA HRVATSKU: Otac ubio sina hicem u čelo

Aktuelno
NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA POTRESLA HRVATSKU: Otac ubio sina hicem u čelo
.

Nezapamćena tragedija koja je prije nešto manje od godinu dana potresla Bjelovar i Hrvatsku dobila je sudski epilog. 

Ubio sina nakon žestokog obračuna, sin ga je napao nožem

Naime, Radovana Vujčića 12. veljače 2018. godine u Bjelovaru u vlastitoj obiteljskoj kući nožem je napao sin Sanjin. Otac i sin žestoko su se sukobili nakon što je sin navodno došao vidjeti svoje dijete koje je stanovalo kod njega, no njemu je otac zabranio pristup.

Radovan je, dok se branio od napada, izvadio pištolj marke Tokarev koji je držao kod sebe te ispalio jedan hitac u glavu Sanjina Vujčića. Sina je pogodio u čelo nakon čega je ovaj odmah preminuo.

 

Sud zaključio da je prekoračio nužnu obranu i osudio ga na četiri godine zatvora

Županijski sud u Bjelovaru presudio je da je Radovan Vujčić prekoračio nužnu obranu, to jest da je počinio kazneno djelo protiv života i tijela - ubojstvo u prekoračenju nužne obrane te je, prema zasad nepravomoćnoj presudi, dobio kaznu zatvora od četiri godine, javlja Bjelovarac.hr. 

Radovan Vujčić inače je nedugo nakon što je ustrijelio sina sletio s ceste i gotovo ubio i unuka. 

Ubrzo nakon ubojstva sletio s ceste i gotovo ubio i unuka

Vujčić je vozio četvoricu dječaka kući s kupanja u Daruvarskim Toplicama. Među njima je bio i jedan od dvoje unuka vozača, odnosno sin ubijenog Sanjina Vujčića.

Zbog izazivanja prometne nesreće policija je protiv 62-godišnjeg Vujčića podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Ne propustite