GLAVNI RIVAL NETANYAHUU NA PREDSTOJEĆIM IZRAELSKIM IZBORIMA: "Izbombardirali smo dijelove Gaze natrag u kameno doba"

Aktuelno
GLAVNI RIVAL NETANYAHUU NA PREDSTOJEĆIM IZRAELSKIM IZBORIMA: "Izbombardirali smo dijelove Gaze natrag u kameno doba"
.

Bivši šef izraelskih oružanih snaga (IDF), Benny Gantz, biti će jedan od protukandidata aktualnom premijeru Benjaminu Netanyahuu na idućim parlamentarnim izborima koji će se u Izraelu održati u travnju.

Sudeći pak prema njegovim izjavama u sklopu sada već predizborne kampanje, Gantz bi bio još i veći militarist od postojećeg premijera. Između ostalog hvalio se vojnom operacijom "Čvrsta stijena" ističući kako je ista "izbombardirala dijelove Gaze natrag u kameno doba".

Objavio je nekoliko promotivnih spotova u svrhu svoje kampanje i svi slave njegove "vojne uspjehe". Najviše se hvali upravo sukobom iz 2014. kada je Izrael bombardirao Pojas Gaze neprestano 51 dan - "Ubili smo pritom 1,364 terorista i donijeli 3,5 godine mira", navodi se u jednom njegovom spotu.

O ubijenim civilima, dakako, niti riječi - iako je i izraelska neprofitna organizacija B'tselem u svom izvještaju objavila kako je u toj izraelskoj operaciji ubijeno ukupno 547 civila (ukupno 89 obitelji) - od toga 125 žena i 250 maloljetne djece. Čini se kako je sve ove žrtve Gantz u svom promotivnom spotu jednostavno ubrojio u "teroriste".

"Izrael prije svih" slogan je Gantzove kampanje.

Na izborima 9. travnja tako se izraelskim biračima nudi da biraju između dvojice militarista, a i Gantz i Netanyahu će se do onda očito "natjecati" tko je zaslužniji za vojne operacije protiv Palestinaca. Prema zadnjim anketama Netanyahu ima potporu od oko 36% birača dok Gantz ima oko 28%.

 

(news.antiwar.com/RT) 

Ne propustite