VELIKI IGRAČ OTKRIO SVOJU UŽASNU TAJNU: Popio bih i deset piva za večer, pričali su mi o mojim sjajnim golovima, ali ja se toga uopće ne sjećam

Aktuelno
VELIKI IGRAČ OTKRIO SVOJU UŽASNU TAJNU: Popio bih i deset piva za večer, pričali su mi o mojim sjajnim golovima, ali ja se toga uopće ne sjećam
.

Nije mu dosadno, to nikako. Od kad se umirovio, iako s milijunima na računu, nije se okrenuo "jahti" i razuzdanim "partijima". Rio Ferdinand, dapače, živi nikad intenzivnije, ali na malo drugačiji način, promovirajući - zdravstvene usluge...

Posljednjih godina zadesio ga je niz osobnih tragedija. Prije četiri godine dogodila mu se najveća, ostao je bez supruge Rebecce Ellison (34) koja je preminula od raka, a samo dvije godine kasnije ista sudbina snašla je njegovu majku Janice koja je izgubila životnu bitku u 58. godini života.Stoga možda ne iznenađuje da danas taj 40-godišnjak, koji možda izgleda i jače nego u igračkim danima, promovira (nutrigenetički) DNA proizvod s kojim tvrdi da - "produljuje" život.

"Da sam imao ovo u vrijeme dok sam igrao, sigurno bih dogurao do 100 utakmica za englesku reprezentaciju", reći će u intervjuu za Guardian.

Mnogi znanstvenici upozoravaju da ne znamo dovoljno o takvim stvarima i da treba pripaziti s obećanjima o "produljenju života".

"I alkohol sigurno može produljiti život. Kako? Samo ako ste umjereni u tome. Čaša vina dnevno je jako dobra za vas", reći će.

Naglasit će da on i njegova zaručnica, bivši model Kate Wright, pokušavaju biti dobar primjer svojoj djeci kako da zdravo odrastaju, ali da ne planira biti, kako je rekao, "fašist" kad je u pitanju prehrana.

rio

"Ja ću u petak pojesti kebab. I otići na pivo. Ili ću popiti čašicu viskija!", rekao je.

Na provokativno pitanje, koliko je kroz njegovo tijelo znalo proći Guinnessa, samo se nasmijao...

"Kad sam bio mlađi, nisam se opterećivao. Pet, pa i deset piva sam znao strusiti u večer. A onda, onda bih elegantno prešao na votku! Mogao sam piti cijelu večer, odspavati i onda opet piti", priznao je.

Je li to sve pio u razdoblju dok je primjerice osvajao šest naslova za Manchester United?

"Ma neeee", klimao je glavom i pojasnio:"Dok sam bio mlađi i luđi. Dok sam igrao za West Ham. I da, žao mi je što sam toliko pio dok sam igrao, rado ću dati savjet po tom pitanju. A to vezano za razdoblje u West Hamu..., dosta toga mi je nejasno, u magli. Ljudi govore o mojim potezima, nastupima, golovima, a ja ih samo slijepo gledam. Ničeg se ne sjećam iz tog razdoblja", rekao je.

Pojasnio je da nije pio petkom navečer, ipak je (uglavnom) subotom bio na travnjaku. Pio je dan, večer kasnije...

rio1

"Kultura koju sam gajio dok sam igrao za West Ham bila je alkoholičarska kultura. Nogomet i opijanje po disko-klubovima. Jednom sam tijekom ljeta pio dva tjedna bez prestanka!", reći će i podvući crtu:

"Imao sam sreće, dosta proklete sreće po tom pitanju. Imao sam valjda prirodnu sposobno obnavljanja, triježnjenja, ali svejedno u jednom trenutku rekao sam dosta i postao daleko profesionalniji po tom pitanju."

Danas je sve to iza njega, radi na novom, "zdravstvenom projektu"...

"Vjerujem da preventivno DNA testiranje može pomoći u sprječavanju trauma koje mogu obilježiti trajno jednu obitelj, kao što je moju.", zaključio je Rio Ferdinand.

Razgovor za Guardian na obostrano zadovoljstvo. Novine su dobile ekskluzivu o njegovim "pijankama", a on reklamu za taj DNA uređaj u koji znanstvenici baš i nemaju povjerenja...

(100posto.hr)

Ne propustite