NAJVEĆA VARALICA U HISTORIJI NOGOMETA: Nije zabio niti jedan gol, a igrao je u slavnim klubovima

Aktuelno
NAJVEĆA VARALICA U HISTORIJI NOGOMETA: Nije zabio niti jedan gol, a igrao je u slavnim klubovima
.

Carlos Kaiser ili jednostavno - varalica. Najveća u povijesti nogometa. U cijeloj karijeri nije zabio niti jedan gol, pomalo neobično za nekog tko igra na poziciji napadača, ali opet uspio je trajati dugi niz godina i - zarađivati. Iako mu je karijera i doslovno jedna velika nula...

Čak dvadeset godina trajala je njegova karijera, a koja je dostojna i filmskog platna (a film je i snimljen o njemu i to prošle godine!). Strategija? Vrlo jednostavna. Početkom osamdesetih bio je dosta blizak tadašnjoj brazilskoj igračkoj eliti, bio je zabavljač, nogometni cirkusant i svima je bio omiljen u ekipi. I tako je počelo...

S transferima najvećih zvijezda išao bi i on u paketu, najčešće je to bio "tromjesečni paket" u kojem je on čekao svoju šansu.

"Samo me je zanimala šansa, prolaz kod žena. Kao profesionalni nogometaš, itekako sam bio popularan. I samo zato sam gurao nogometnu karijeru", otkrit će u jednom od posljednjih intervjua. 

Prvi je tražio mjesec dana da "uđe u formu". Onda bi, na jednom od treninga, šutnuo loptu iz sve snage jako daleko, te se uhvatio - za nogu. Previjao se od bolova (najčešće je to bila zadnja loža), a naravno, dijagnoza je bila najmanje dvadeset dana - izvan stroja.

carlos1

"To vrijeme sam koristio ne bi li se još više približio igračima. Tad igračima nije bilo dopušteno napuštati hotel, pa sam ja naručio i po 20 djevojaka koje su dolazile kod nas", otkrio je.

Tad nije bilo magnetne rezonance, morali su mu vjerovati, nitko nije dvojio oko njegovih problema. Većina je jednostavno smatrala da Kaiser (nadimak je dobio prema Franzu Beckenbaueru) nema sreće u svojoj karijeri, ali bilo je onih koji su otkrili da je prevarant...

carlos2

Tako je u vrijeme osamdesetih, dok je igrao za Botafogo, često imitirao lažne telefonske razgovore "zainteresiranih klubova", nerijetko i na engleskom iako ga nije znao govoriti.

Jednom ga je otkucao klupski liječnik koji je govorio engleski, pa mu je oduzeo telefon (shvatio je da je to igračka) dok je ovaj razgovarao i prijavio prijevaru...Nakon takvih incidenata ovaj bi samo promijenio klub. Ubrzo je dobio priliku i u velikim klubovima, kao što su Fluminense, Vasco da Gama...

"Najgori trenutak bio je kad me trener stavio na klupu tijekom jedne utakmice. Rekao mi je da neću igrati, ali kad mu se ozlijedio napadač, odlučio me je staviti u utakmicu. Moram sam nešto brzo uraditi. Primijetio sam da navijači vrijeđaju igrače, pa sam ušao u verbalni konflikt s njima. Naravno, dobio sam direktan crveni karton!", rekao je.

carlos3

Predsjednik ga je mislio potjerati, ali ovim riječima ga je uvjerio u suprotno...

"Poslušaj me. Bog mi je podario oca, ali mi je preminuo. Dobio sam novog i to si ti. Nikada neću dozvoliti nekom da govori da je moj otac lopov. Morao sam reagirati, oprosti..."

Izvukao se, ne samo da se izvukao, nego je dobio i novi šestomjesečni ugovor."Zašto sve to? Zbog seksa. Imao sam bolest kao Michael Douglas. Nezasitnost!", otkrit će.

Prošle godine snimljen je film o njegovom životu (Kaiser! The Greatest Footballer Never to Play Football), svakako ga se isplati pogledati...

 

(100posto.hr)

Ne propustite