SNJEŽNE PADAVINE NAPRAVILE HAOS ŠIROM BIH: U Jablanici nesreća i kilometarska kolona vozila (FOTO + VIDEO)

Aktuelno
SNJEŽNE PADAVINE NAPRAVILE HAOS ŠIROM BIH: U Jablanici nesreća i kilometarska kolona vozila (FOTO + VIDEO)
.

Zbog saobraćajne nezgode, koja se dogodila na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica, kod mjesta Lendava vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

2

3

Nove snježne padavine usporavaju saobraćaj u većini puteva u našoj zemlji.

Čitateljka portala Novi.ba poslala nam je videozapis iz Jablanice, gdje se stvorila kilometarska kolona uslijed snježnih padavina.

 

Iz BIHAMK-a upozoravaju kako je na dionicama: Bihać-Bosanski Petrovac, Jablanica-Drežnica, Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor Sarajevo-Rogatica i Sarajevo-Foča obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Ugaženog snijega na kolovozu ima I na putevima: Tarčin-Konjic, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Tuzla-Bijeljina, Han Pijesak-Vlasenica, Novi Travnik-Bugojno, Livno-Kupres, Livno-Bosansko Grahovo i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad.

Na putevima u jugozapadnim krajevima jak vjetar povremeno stvara sniježne nanose. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu M-15 Šuica-Livno preko planinskog prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz i savjetujemo maksimalno opreznu vožnju.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Ne propustite