POGLEDAJTE ŠTA RADI DODIKOVA POLICIJA: Večeras upali na DAVIDOV TRG I POHAPSILI LJUDE, ovo svi trebaju vidjeti (VIDEO)

Bosna i Hercegovina
POGLEDAJTE ŠTA RADI DODIKOVA POLICIJA: Večeras upali na DAVIDOV TRG I POHAPSILI LJUDE, ovo svi trebaju vidjeti (VIDEO)
.

Dvije osobe, koje su večeras privedene, nakon okupljanja članova grupe „Pravda za Davida“, najvjerovatnije će dobit prekršajne prijave, jer su, kako navode u policiji, odbili da postupe po njihovom naređenju da se raziđu, budući da im je krajem godine zabranjeno okupljanje na tom mjestu, piše "Fena".

Po nezvaničnim informacijama, jedan od njih ima državljanstva BiH i Švajcarske, kao i ličnu kartu Slovenije.

Drugi privedeni ima državljanstvi BiH i Sjedinjenim Američkih Država.

1

Oba imaju mjesto prebivališta u Banjoj Luci.

Banjalučka policija privela ih je nakon što se petnaestak članova grupe „Pravde za Davida“ večeras okupilo na glavnom trgu, tiho pjevajući pjesmu str.adalog banjalučkog mladića Davida Dragičevića „Klinac u getu“ te negodujući odbili naređenje policije da se raziđu.

Prethodno su s upaljenim svijećama stajali u dvorištu banjalučke pravoslavne crkve, a zatim je jedan broj članova „Pravde za Davida“ krenuo ka Trgu Krajine, gdje su im krajem godine zabranjena okupljanja.

2

Banjalučka policija je, 31.decembra, zbog, kako je tada saopćeno, učestalog narušavanja javnog reda i mira, vršenja krivičnih djela, sprječavanja normalnog odvijanja saobraćaja te nepoštovanja Zakona o javnom okupljanju RS, zabranila sva javna okupljanja grupe ''Pravda za Davida''.

3

Tada su najavili da će ta okupljanja biti spriječena i prekinuta u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS, a učesnici takvog javnog okupljanja će biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

4

Slobodan Vasković je na svom blogu objavio fotografije i snimke večerašnjeg hapšenja:

(Foto: Slobodan Vasković)

Ne propustite