BANJALUKA: Dvije osobe uhapšene tokom okupljanja grupe 'Pravda za Davida'

Aktuelno
BANJALUKA: Dvije osobe uhapšene tokom okupljanja grupe 'Pravda za Davida'
.

Banjaluka je još uvijek centar medija zbog slučaja ''Dragičević'' . Građani i građanke još uvijek održavaju mirne proteste svakog dana i nastavljaju borbu za istinom i pravdom. Međutim, sa policijom je situacija još uvijek napeta. Naime, policijski službenici PU Banja Luka uhapsili su večeras dvojicu muškaraca koji su stajali na Trgu Krajine zajedno s drugim građanima i članovima pokreta "Pravda za Davida".

Policajaci nisu izdali nikakvu naredbu, samo su stajali i posmatrali građane koji su se kretali okolo, nakon čega je uslijedilo hapšenje. Novinari su sve snimali, a neki su radili prenos uživo na Facebooku.

Prema riječima očevidaca, jedan od njih se htio fotografisati na Trgu Krajine s podignutom pesnicom u vazduhu, a drugi je bio Slovenac koji je došao turistički.

Okupljene žene su tražile od policije da puste prvog muškarca, govoreći da nije ništa uradio i da ga ne udaraju, ali su ga petorica policajca ugurala u vozilo i odvezla. Tako su uradili i s drugim muškarcem.

Veliki broj policajca bio je raspoređen na Trgu Krajine večeras gdje su građani došli nakon što su zapalili svijeće ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja. Kretali su se Trgom i tiho pjevali "Klinac u getu".

Na pitanje građana i novinara zbog čega ih hapse, policajci su rekli da se za sva pitanja obrate portparolu.

 

Ne propustite