GODINE SU SAMO BROJ: Ona ima 95 godina, trenira jogu i ples, a prije par godina je imala i prvi skok sa padobranom

Zanimljivosti
GODINE SU SAMO BROJ: Ona ima 95 godina, trenira jogu i ples, a prije par godina je imala i prvi skok sa padobranom
.

Često imamo priliku čuti da neke stvari treba uraditi dok smo mladi jer nećemo moći poslije. Amerikanka Phyllis Sues dokaz je da su godine samo broj i da sve dok se osjećate dobro, možete raditi što god poželite i kad god to poželite. Ona je jedna  od najinspirativnijih žena širom svijeta. Ova devedesetpetogodišnja žena je u 50. godini pokrenula vlastiti biznis, s 85 godina počela se baviti jogom, a s 90 prvi put skočila padobranom.

190121011-4-xl
Njen skok padobranom snimao je i Fox News koji joj je i platio ovu egzibiciju.

"Razgovarala sam s producentom Fox Newsa i pitao me je želim li skakati padobranom za svoj 90. rođendan. Razmislila sam nekoliko minuta o tome i pristala. Nije me bilo strah, samo sam osjećala tjeskobu, uzbuđenje i želju da to uradim. Skok je bio fenomenalan, najbolje iskustvo u životu. Kao da ste postali partener svemira, postajete jedno s univerzumom", napisala je ova 95-godišnjakinja na svom Instagram profilu.


Osim toga, Sues je počela pisati i knjigu "20 savjeta kako promijeniti život". Iako kao i svaka druga osoba u tim godinama često ima problema sa zdravljem, nastoji da je ti sitni problemi ne sputavaju da živi slobodno, a glavni cilj joj je da se osjeća dobro. Iako svoju dugovječnost može zahvaliti dobrim genima, Sues vjeruje kako je ključ dugovječnosti i prilično dobrog zdravlja to što je aktivna.

190121011-2-mn

Još kao četrnaestogodišnja djevojčica Sues se počela baviti plesom i već tada je znala da se njime želi baviti cijeli život, a omiljeni ples tango počela je trenirati u 85. godini.
"Plesanje tanga je tako prirodno, kao i prakticiranje joge. Obje aktivnosti počela sam s 85 godina. Deset godina kasnije obožavam ovu svoju odluku. Živite život, jer godine su samo broj", napisala je Sues.

Godine 1953. udala se za glumca Alana Suesa s kojim je glumila u komedijama, a do 1968. godine plesala je na televiziji. Sues se 1970. godine bavila i dizajniranjem ženske odjeće visoke mode.

190121011-3-mn
Njen modni brend je radio s njenim imenom pune 22 godine, a 2003. godine počela je i pjevati svoj omiljeni žanr jazz.

Ne propustite