Prijateljstvo koje je raznježilo svijet: Hrišćanka svoj najbitniji dan u životu provela uz prijateljice muslimanke

Zanimljivosti
Prijateljstvo koje je raznježilo svijet:  Hrišćanka svoj najbitniji dan u životu provela uz prijateljice muslimanke
.

Fotografije s jednog vjenčanja u Maleziji, održanog prošlog mjeseca, zahvaljujući društvenom mrežama su vidjeli ljudi širom svijeta.

Ne zbog toga što je vjenčanje bilo potpuno drugačije osmišljeno ili organizovano od mnogih drugih vjenčanja, ne samo tog dana, nego i inače, več zbog jedne odluke koju je donijela mladenka, a koja vraća vjeru u ljude, u ljubav i poštivanje različitosti.

malezija7

Naime, mladenka, koja je hrišćanka, je za sve svoje djeveruše, tokom crkvenog vjenčanja, izabrala prijateljice muslimanke, zanemarivši razlike u rasi i religiji.
Ritual je obavljen u Saravaku, krajem prošle godine, a fotograf Arifin (Ariffin) Husaini, koji je ovjekovječio ceremoniju, je na Facebook-u naveo da nikada nije prisustvovao ljepšem vjenčanju.

“To je ono što čini Maleziju. To što kulturološke razlike ne mogu spriječiti da dobri prijatelji rame uz rame proslavljaju jedan od najsrećnijih dana života svoga prijatelja. Nema ničeg ljepšeg nego vidjeti kako prijatelji iz različitih sredina poštuju i tolerišu kulture drugih”, ​​dodao je on.malezija9

Ne propustite