VIC : Poslušna žena

E buraz
VIC : Poslušna žena
.

Hvali se komšija komšiji:
- Moja žena je vrlo poslušna, čim ja viknem: toplu vodu! Odmah mi je donese.
- Šta će ti topla voda?!?! - čudi se komšija...

Djevojka s najboljom zadnjicom na Instagramu, pozirala bez odjeće u kadi i raspalila društvene mreže (FOTO)


sudove

8 “loših” stvari koje su zapravo zdrave za vaš odnos

Imamo previše stereotipa koji su čvrsto ugrađeni u naše umove u vezi sa “pravim” odnosom između dvoje ljudi. Zato smo odlučili da rezimiramo stereotipno “loše” interakcije koje su zaista dobre za vašu vezu.

Ne postoji takva stvar kao što je odnos bez sukoba

1


Sukob je dio života. On postoji kao realnost bilo kakvog odnosa, i nije nužno loš. Ustvari, odnos bez očiglednog sukoba može biti nezdraviji od onog sa čestim konfliktima. Sukobi su kritični događaji koji mogu oslabiti ili ojačati odnos. Sukobi mogu biti produktivni, stvarajući dublje razumijevanje, bliskost i poštovanje, ili mogu biti destruktivni, izazivajući prezir, neprijateljstvo i razvod.

Flertovanje

2


Život je pun iskušenja. Imali smo posla sa njima od kako je Eva pojela zabranjenu jabuku. Iz nekih nepoznatih razloga, zabranjeno je uvijek primamljivije. Prema nekim vjerovanjima, tako je bilo od početka vremena. Dakle, flertovanje je uvijek dobro – čak i ako ste u vezi. 

Doza zdravog egoizma

3


Važno je da se brinete o sebi i budite dovoljno čvrsti da podnesete svoj dio(i poštujte istu želju kod svog partnera), ako želite da održite svoj odnos zdravim. Zacrtajte svoje granice i ostavite svoje hobije, interese i prostor van veze.

Proživljavate krizu u odnosu

4


Kada ste u usredsređenosti sa bilo kakvom krizom odnosa, posljednja stvar koju želite da učinite je da sve pustite. Sukob sa nekim koga volite, često vas nagna da radite suprotno, pogotovo kada druga osoba već sumnja u budućnost odnosa. Kad se osjećamo ugroženim gubitkom nekoga koga volimo, djelujemo sa stanovišta straha. Naši stresni hormoni ubrzavaju dok reaguju sa našom borbom ili instinktom. Iznenada držimo čvršće, razgovaramo više, radimo više i ne razmišljamo ni o čemu drugom.

Održavanje određene udaljenosti

5


Dio odnosa odraslih shvata da svaka osoba ima svoj ili njen sopstveni svijet, odvojen jedan od drugog. To znači da je provođenje čitavog vremena ili neprekidno slanje poruka osobi koju volite jednostavno nije moguće, i to je u redu. Zapravo, čak je i lijepo. Volim svog dečka, ali da sam pričala sa njim stalno, poludjela bih.

Ne bi trebalo da kažete baš sve

6


Posmatranje kako se druga osoba raspravlja i prilagođava svoj stil je proces učenja, ali deo zrelog odnosa. Na primjer, ja se najčešće zatvorim kad sam ljut, dok je moj dečko direktniji. Prilagođavanje ovome je bilo teško u početku, ali sada kada znamo jedan drugačiji stil neslaganja, sposobni smo da komuniciramo na zreliji način.

Ne pokušavajte da promijenite osobu koju volite

7


Priznajem da imam istoriju da tražim razbijene ljude i pokušavam da ih popravim, što se nikad ne završava dobro. To nije slučaj u zdravom odnosu. U zdravom odnosu, promjena vašeg partnera ne bi trebala biti čak ni na listi želja na vašem radaru. Promjena dosadnih malih navika je jedna stvar, ali promjena ili određivanje ko je neko kao osoba ne bi trebao biti vaš cilj. Možda on ili ona nisu savršeni, ali on ili ona ne bi trebalo ni da budu.

Vaša druga polovina vas testira

8

 


Umjesto da se uvijek slažete o svakom aspektu života, vaša veza se testira i izaziva vaše reakcije. Vaš partner donosi nova gledišta – moguće ideje koje se protive vašim sopstvenim. Kada se ne slažete na neku temu, to nije kraj svijeta. Priznajte situaciju i nastavite dalje.

Ne propustite