INTERESANTNE NAVIKE: Evo šta Vladimir Putin jede za doručak

Zanimljivosti
INTERESANTNE NAVIKE: Evo šta Vladimir Putin jede za doručak
.

Vladimir Putin je jedna od glavnih tema svih medija, kako zbog politike, tako i zbog specifičnih osobina. Za Vladimira Putina često kažu da je noćna ptica, jer zbog mnogobrojnih obaveza i različitih vremenskih zona u Rusiji primoran je da radi do pola noći. Zato prvi jutarnji obrok ima tek u podne. Doručak prvog čovjeka Rusije izgleda ovako: omlet od prepeličijih jaja, zdjela ovsene kaše s nekoliko kriški sira, piše Newseek.

Uz doručak Putin najčešće pije domaći sok od repe i hrena.

251539-profimedia0356361360-ff

Nakon obilnog doručka, predsjednik Rusije popije svoju prvu jutarnju kafu, a zatim ide na trening na kojem pliva i diže tegove. Prve jutarnje vijesti gleda u teretani, a političke ideje dobija upravo u bazenu, tokom plivanja.

Kada završi sa doručkom i treningom, Vladimir Putin je spreman za politiku.

Vladimir Vladimirovič Putin  trenutačni je predsjednik Ruske Federacije. U službi je od 7. maja 2012. Bio je drugi predsjednik Rusije od 7. maja 2000. do 7. maja 2008. zamijenivši Borisa Jeljcina, nakon što je pobijedio na predsjedničkim izborima. U razdoblju od 31. decembra 1999. do 7. maja2000. godine, za vrijeme dok je prvi put obnašao premijersku dužnost, bio je i obnašatelj dužnosti predsjednika Ruske Federacije.

Ne propustite