NOVI BRAZILSKI PREDSJEDNIK PORUČUJE: "Učinit ćemo sve da uspostavimo ponovno red i demokratiju u Venezueli"

Svijet
NOVI BRAZILSKI PREDSJEDNIK PORUČUJE: "Učinit ćemo sve da uspostavimo ponovno red i demokratiju u Venezueli"
.

Brazilski novi desničarski predsjednik Jair Bolsonaro, kojeg kritičari zbog pojedinih izjava i stavova optužuju da je fašist, poručio je kako će "učiniti sve da se ponovno uspostave red i demokracija u Venezueli". U isto vrijeme njegov ministar vanjskih poslova sastao se s venezuelanskim opozicijskim liderima.

Zanimljiv je podatak da je Bolsonaro još u subotu "priznao" lidera venezuelanske opozicije, Juana Guaidoa, kao predsjednika Venezuele iako se ovaj sam još uvijek nije tako proglasio (iako je sugerirao da bi mogao, ako vojska stane uz njega).

Bolsonaro, u jučerašnjoj poruci koju je snimio u svom uredu, također poručuje: "Tražimo od naroda Venezuele da se odupru i da imaju vjere jer vjerujem kako rješenje uskoro stiže...".

Predsjednik Venezuele, Nicolas Maduro, tvrdi kako ga SAD želi srušiti s vlasti, prvo pokretanjem ekonomskog rata protiv njegove zemlje, a sada i korištenjem lojalista u regiji. Istaknuti novi američki lojalist svakako je i Bolsonaro, što on niti ne krije. Maduro ga je pak prije nekoliko dana nazvao "Hitlerom novog doba".

(AP/Reuters) 

Ne propustite