KOLAPS NA CESTAMA ZBOG SNIJEGA, AUTOPUT ZATRPAN: Upozorenje vozačima, TEK NAS OČEKUJE HAOS! (VIDEO)

Region
KOLAPS NA CESTAMA ZBOG SNIJEGA, AUTOPUT ZATRPAN: Upozorenje vozačima, TEK NAS OČEKUJE HAOS! (VIDEO)
.

U većem dijelu Hrvatske pada snijeg, koji se očekuje i tokom cijele sljedeće sedmice.

Tokom cijele sljedeće sedmice očekuje se obilniji snijeg u svim dijelovima zemlje, jaki udari vjetra s temperaturnim minusima, naročito u Gorskom kotaru i Lici.

1

Kako javljaju hrvatski mediji, snijeg koji trenutno pada zatrpava ceste.

Autoputem Rijeka – Zagreb na dionici između Bosiljeva 2 i Kikovice te na nizu državnih i županijskih cesta zabranjen je promet za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom. Problem na dijelu cesta u priobalju stvara i vjetar, objavio je Hrvatski autoklub.

zima-snijeg

Sve zimske ekipe HAC-a su na terenu, prate temperature, prognoze i uslove na cestama te, prema potrebi, tretiraju sve asfaltne površine kako ne bi došlo do zaleđivanja asfalta.

Pogledajte kako izgleda vožnja autoputem A1:
 

PROGNOZA ZA BIH

Danas je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme. U većem djelu zemlje sa kišom, a u zapadnim i sjeverozapadnim područjima sa susnježicom i snijegom. U centralnim područjima bez padavina. 

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -4 stepena, Bihać i Sanski Most 1, Gradačac i Ivan Sedlo 2, Banja Luka i Prijedor 3, Brčko, Doboj, Livno, Sokolac i Tuzla 5, Bugojno i Zenica 6, Bijeljina, Mostar, Široki Brijeg i Srebrenica 7, Grude, Jajce i Sarajevo 8, Trebinje 11, Stolac 12, Neum 15 stepena.

oblacno

Sutra se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme. Na zapadu i sjeverozapadu Bosne sa snijegom ili susnježicom. Tokom dana, slab snijeg se očekuje ponegdje u centralnim područjima, a u sjevernim djelovima i slaba kiša. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom, a u višim planinskim područjima i sa slabim snijegom. Krajem dana i večerenjim satima, u zapadnim, sjevernim sjeverozapadnim područjima uglavnom bez padavina ili vrlo slabim padavinama. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slab do umjeren jugoistočnjak. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 5, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 5 do 9 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura oko -2, a dnevna oko 1 stepen.

 

Ne propustite