OBRATITE PAŽNJU

OTRIVENA ŠOKANTNA ISTINA: 97% oboljelih od raka imali su OVAJ ZAHVAT NA ZUBIMA!

Objavljeno:16.01.2019 - 09:40
A A A Times Arial

ostoji uobičajena stomatološka procedura za koju će vam svaki zubar reći da je potpuno bezbjedna iako naučnici upozaravaju o njenim opasnostima više od 100 godina.

U pitanju je vađenje živca. Na milione ovih operacija se sprovede svake godine.

Kod nas se ta procedura zove „vađenje živca“ (iako se zapravo uklanja i pulpa), a pristupa joj se kako bi se „spasio“ zub od vađenja u slučajevima infekcije ili oštećenja pulpe.

zub

Pojednostavljeno, zub se „umrtvi“, odnosno korijen zuba se očisti i zapečati.

Ali, iako je zub „mrtav“ takav korijen zapravo može da postane skriveni inkubator vrlo ot.rovnih anaerobnih bakterija – onih za čiji život nije potreban kiseonik, a koje pod određenim uslovima mogu pronaći put do vaskularnog sistema i prouzrokovati čitav niz hroničnih bolesti.

U ovim istraživanjima su ''najglasniji'' bili: dr. Weston Price, dr. George Manning, dr. Robert Jones

dr-weston-price

Većina stomatologa navodno ignoriše rezultate novijih istraživanja koji upozoravaju na potencijalne rizike vađenja korijena.

Posebno je zabrinjavajuća moguća veza između kancera i spomenute stomatološke procedure.

zub2

Zastrašujuće zvuči podatak koji se navodi u tekstu, da je čak 97 posto pacijenata u terminalnoj, završnoj fazi raka, nekad u životu imalo zahvat vađenja korijena na jednom ili više zuba.

Po zaključcima istih autira, skoro sve hronične degenerativne bolesti su povezane sa ovom stomatološkom procedurom, uključujući:

zub3

  • Srčane bolesti
  • Bolesti bubrega
  • Artritis, reumatske bolesti i bolesti zglobova
  • Neurološke bolesti (npr. ALS)
  • Autoimune bolesti (npr. Lupus)

zub4

Dr. Robert Jones je istraživao povezanost između stomatološkog zahvata vađenja živaca i raka dojke, došavši do ekstremno visoke povezanosti. On je naveo da je došao do sljedećih zaključaka:

93% žena sa rakom dojke prošlo je kroz zahvat vađenja živaca

zub1

7% njih je patilo od drugih zubnih bolesti

U većini slučajeva, tumori su nastajali sa iste strane sa koje je izvršen stomatološki zahvat.

Kako da izbjegnete ovu stomatološku proceduru?

zub6

Najbolje bi bilo da nikada ne izvršite ovaj zahvat. Rizikovanje zdravlja da bi se očuvao zub prosto nema smisla. Ukoliko ste već odradili ovaj zahvat, bilo bi dobro da izvadite zub, čak i ako je sve u redu.

Zapamtite, čim vaš imuni sistem zakaže, postoji rizik da obolite od ozbiljnog medicinskog problema.

zub5

Stomatolozi obično uklone zub, ali ostave peridontalni ligament, koji može da služi za ishranu bakterija. Mnogi stručnjaci preporučuju uklanjanje ovog ligamenta kako bi se smanjio rizik stvaranja infekcije.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA