PROVJERENO: Izgubite 5 kilograma za 5 dana uz ovu dijetu!

Zdrav život
PROVJERENO: Izgubite 5 kilograma za 5 dana uz ovu dijetu!
.

Želite smršati, a ne znate kako? Ova dijeta je idealna baš za vas! Već decenijama zavidite Francuskinjama, koje svakodnevno jedu kalorične kroasane i punomasne sireve,  a ipak imaju savršenu figuru. Nije vam jasno kako uspijevaju da sačuvaju vitku liniju uprkos svemu i otporu koji imaju prema vježbanju?m0jk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvttjrn01eqv8votywmju1ntqyyji5n2exywe3mtblymvmmgzmnjvhmjyuanblz5gtas0cngcbotabm0jk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvttjrn01eqv8votywmju1ntqyyji5n2exywe3mtblymvmmgzmnjvhmjyuanblz5gtas0cngcbotab Tajna je u Dukanovoj dijeti koju praktikuju i mnoge holivudske zvijezde poput Dženifer Lopez. Dijetu je osmislio neurohirurg dr Pjer Dukan, i to sasvim slučajno, kada mu se prijatelj požalio da mora da smrša, ali ne može da se odrekne mesa.

ZA PET DANA 4,5 kg MANJE

– Rekao sam mu da pet dana ne jede ništa osim bjelančevina i da ne pije ništa osim vode, što je rezultiralo gubitkom 4,5 kilograma. U narednih pet dana skinuo je još tri kilograma pridržavajući se ovog režima ishrane – objašnjava dr Dukan koji je nakon toga prestao da se bavi neurohirurgijom i sljedećih 35 godina posvetio razvijanju svoje dijete.

Danas u nju vjeruje više od milion i po Francuskinja, a nedavno su im se pridružile i zvijezde poput Žizel Bunšen i Dženifer Lopez. Ovaj režim ishrane daje dugotrajne i vidljive rezultate, a čine ga četiri različite faze koje slijede jedna iza druge.

Zajednički su im proteinski dani koji služe kao važno strateško oružje u svakoj fazi dijete, pa se podrazumijeva uzdržavanje od putera i ulja, jer s masnoćom nema zdravog mršavljenja.

OSLOBODITE SE MASNIH NASLAGA

U ovoj dijeti sve počinje naglim gubitkom kilograma za samo nekoliko dana, kada ne smije da se jede ništa drugo osim bjelančevina. Prva faza, nazvana „faza napada“, traje od pet do deset dana, u zavisnosti od toga koliko kilograma želite da izgubite.

U tom kratkom razdoblju proteini podstiču izbacivanje suvišne tečnosti, a ketoni koje organizam proizvodi usljed pojačanog unosa bjelančevina suzbijaju apetit. Pri tom, zadržavate mišićnu masu i zdrav izgled kože.

Jedite: pileće i ćureće meso, ribu (najbolje plavu morsku), teletinu, junetinu i jagnjetinu, jaja, nemasni sir i jogurt, bademe. Dozvoljeno je i svinjsko meso, ali u manjim količinama.

Dijeta traje od pet do deset dana.

Ne propustite