NIKAD NIJE KASNO: Ovaj gospodin je postao model u svojoj 53.godini života

Zanimljivosti
NIKAD NIJE KASNO: Ovaj gospodin je postao model u svojoj 53.godini života
.

Za sve koji su se htjeli baviti modelingom postojalo je neko nepisano pravilo kako to moraju učiniti do određenih godina ili kako moraju biti toliko i toliko visoki  i sl. No da pravila postoje da bi se ponekad i kršila pokazuje i primjer Marca Consolija, modela porijeklom iz Italije. Ovaj gospodin je 30 godina radio kao finansijski menadžer, da bi poslije svima dokazao da za neke stvari nikad nije kasno i počeo da se bavi modelingom, u svojoj 53.godini života.

Marco kaže da je genetika zasigurno bila na njegovoj strani, ali da tu ima i njegovog utjecaja jer je tokom cijelog života pazio na prehranu.

– Moja priča je počela u jednom caffe baru u Beogradu kada su mi fotografi prišli i predložili da me sutra fotografiraju. Tako da sam prvi shooting uradio u Beogradu nakon čega su se moje fotografije našle po cijelom svijetu.  Shvatio sam da je moje lice, lice starijeg gospodina, jako funkcionalno, pa sam tako i ostao u ovom svijetu. Poštujem osobe koje s karijerom modela krenu jako mlade, ali ja sam za samo godinu napravio kao neko tokom cijele karijere. Za 18 mjeseci sam imao više od 130 shootinga – kaže Marco.

Posao modelinga ga je ispunio, proputovao je mnogo i upoznao dosta novih ljudi.

– Vidio sam cijeli svijet i to je ono što je jako lijepo u ovom poslu. No, ono što se meni ne sviđa u svijetu mode je ljubomora i zavist koje su često prisutne – objašnjava Marco.

marco1

Njegovo lice danas krasi reklame prestižnih brendova i rado je viđen gost na najvažnijim modnim događajima.

Ne propustite