Za život bez stresa radite SAMO OVO jednom sedmično. Oni koji su probali, kažu da im je promijenilo život!

Zdrav život
Za život bez stresa radite SAMO OVO jednom sedmično. Oni koji su probali, kažu da im je promijenilo život!
.

Kada su pod stresom, neke osobe odluče odspavati, druge ipak odrade težak trening, a treeće se opuštaju u društvu.  Japanski učitelj, s druge strane, ima drugačiji lijek koji obećava život bez stresa.

Bivši srednjoškolski profesor Hidefumi Yoshida danas se naziva “učiteljem plakanja” i tvrdi da je za život bez stresa zaslužno upravo plakanje, bar jedanput sedmično. Yoshida organizira radionice diljem Japana na kojima poučava ljude o psihološkim dobrobitima plakanja.

“Čin plakanja je učinkovitiji za suzbijanje stresa od spavanja i smijanja”, rekao je za Japan Time. Smatra se da plakanje stimulira i opušta živčani sustav. Zato preporučuje gledanje tužnih filmova, čitanje takvih knjiga i slušanje depresivne muzike.

“Ako plačete jedanput tjedno, imat ćete život bez stresa”, izjavio je učitelj.

Yoshida nije prvi koji je shvatio koliko plakanje utječe na stanje psihe – jedno istraživanje provedeno je još 1981. godine pod vodstvom doktora Williama Freya, a zatim i 2008. godine, kada su u istraživanju sudjelovale tri hiljade ljudi. Tada je dokazano da se osoba osjeća puno bolje nakon što zaplače i da namjerno izazvano plakanje može biti vrsta terapije.

Rezultat slika za crying

Ne propustite