NEMOJTE VIKEND PROVESTI NA KAUČU: Evo nekoliko odličnih ideja šta da radite ova dva dana

Zanimljivosti
NEMOJTE VIKEND PROVESTI NA KAUČU: Evo nekoliko odličnih ideja šta da radite ova dva dana
.

Iz sedmice u sedmicu svako jedva čeka petak jer on označava početak vikenda. Ali kad vikend napokon dođe, često ga provedemo ne radeći ništa pametno i već smo stigli do nedjelje uveče kada se pitamo zašto nismo ništa radili.

Na pitanje “što ćete raditi za vikend” vi sliježete ramenima, bez ideje kako ga kvalitetno provesti. Uz klasično izležavanje i obavezno čišćenje stana, postoji još mnogo načina na koje možemo maksimalno iskoristiti ta dva dana koja smo željno iščekivali.

U sljedećih nekoliko redova možete pročitati par ideja kako da provedete ovaj vikend:

Provedite dan u prirodi

Nemojte da vas snijeg sprječava. Obucite se toplo i zajedno sa porodicom ili prijateljima izađite u šetnju do obližnje šume. Opustit će vas!

Rezultat slika za snow walks

Aktivnosti koje inače ne radite

Dobro se možete provesti ako odete na aktivnosti koje inače ne prakticirate, na primjer na kuglanje. Dan s najbližima možete provesti i u zoološkom vrtu – najmlađi će biti oduševljeni. Dobra je ideja i odlazak na zatvorene bazene.

Kino ili pozorište

Obilazak muzeja, pozorišta  ili odlazak u kino također su aktivnosti za koje preko tjedna možda nemate vremena pa je vikend idealno vrijeme za kulturno uzdizanje.

Porodično druženje

Zajedno napravite desert ili organizirajte malo natjecanje u kuhanju. Podijelite se u parove i ocjenjujte ko je ispekao najbolje muffine, palačinke ili mini pizze.

Društvene igre

Ukoliko ipak ne volite izlaziti napolje po hladnom vremenu, sjetite se da su  društvene igre jako zabavne, iako danas rijetko posežemo za njima. Složite puzzle koje kasnije možete uokviriti i staviti na zid.

Rezultat slika za igranje društvenih igara

Prijatelji

Možete se igrati s djecom ili organizirati druženje za odrasle navečer koje ćete upotpuniti društvenim igrama. Pozovite prijatelje k sebi – pripremite večeru, napravite koktele ili samo poslužite grickalice i družite se s ljudima koje niste vidjeli neko vrijeme.
 

 

Ne propustite