HDZ BiH: Nazočnost obilježavanju Dana RS-a postala sredstvo obračuna s Hrvatima

Bosna i Hercegovina
HDZ BiH: Nazočnost obilježavanju Dana RS-a postala sredstvo obračuna s Hrvatima
.

Hrvatska demokratska stranka (HDZ) BiH smatra kako je "spin propaganda koja je uslijedila nakon jučerašnje nazočnosti hrvatskih predstavnika vlasti u povodu obilježavanja Dana Republike Srpske, očigledan primjer svega što je politička i medijska elita sa sjedištem u Sarajevu danas postala".

 "Nazočnost hrvatskih predstavnika vlasti svečanoj akademiji dosegla je vrhunac i postala sredstvo obračuna s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, osobito legitimnim hrvatskim predstavnikom i predsjednikom Draganom Čovićem.

 Svjesni političkog licemjerstva, ali i današnje realnosti naše zemlje želimo ukazati da nitko, tko imalo razumije stvarno unutarnje stanje u BiH, neće nasjesti na ovakav pokušaj podvale i obračuna s hrvatskim narodom na ovim prostorima", navodi HDZ BiH u priopćenju za javnost.

 Napominju kako se isti akteri pozivaju na Ustav BiH, isti onaj koji svakodnevno neumoljivo krše, osobito kada nekome treba nešto nametnuti.

 "Pokušaj izgradnje europske BiH jedino je moguć na principima jednakopravnosti i uzajamne tolerancije, na čemu se izgleda jedno istinski zalažu dužnosnici HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora", navodi se u priopćenju.

Ne propustite