ZASTRAŠUJUĆA SCENA U BANJALUCI: Kad im se ovo danas pojavilo iznad glava, PRETRNULI SU (FOTO)

Bosna i Hercegovina
ZASTRAŠUJUĆA SCENA U BANJALUCI: Kad im se ovo danas pojavilo iznad glava, PRETRNULI SU (FOTO)
.

Svečanom defilu prisustvovala je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Povodom proslave Dana Republike - 9. januara, u centru Banjaluke održan je svečani defile.

Vitomir Petričević, komandir počasne jedinice, predao je raport Željki Cvijanović, predsjednici Republike Srpske, nakon čega je svečani defile počeo.

q3

Svečanom defilu prisustvovala je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Srbije Ana Brnabić, ministri u vladama Republike Srpske i Srbije, predstavnici Srpske u institucijama BiH i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov.

Tu su bili i predstavnici organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, sin generala Ratka Mladića, Darko Mladić, pripadnici Trećeg /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, predstavnici diplomatskog kora, te zvanice iz javnog i društenog života i brojni građani.

q4

Povodom "Sto godina od ulaska Srpske vojske u Banjaluku", ulicom Kralja Petra Prvog Karađorđevića, u koloni na čelu sa konjanikom, marširali su kadeti Policijske akademije. Kadeti su bili odjeveni u tradicionalnu uniformu srpskog oficira i srpskog vojnika, a u ruci nosili pukovske zastave Srpske vojske sa kopljima i lentama.

1

Na polaznoj liniji za svečani defile postrojeni su ešaloni Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i civilnog sektora.

3

Svečani defile, u kojem je učestvovalo više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i više od 1.000 predstavnika civilnog sektora, okončan je pjesmom "Pukni zoro" koju su otpjevali učesnici defilea i prelijetanjem helikoptera Helikopterskog servisa Srpske.

9

11

Republika Srpska danas slavi 27. rođendan.

Republika Srpska osnovana je 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

3

q1

4

2

Dragan Čović na obilježavanju Dana Republike Srpske

Ne propustite