I klađenje, kockanje i internet su ovisnosti!

Bosna i Hercegovina
I klađenje, kockanje i internet su ovisnosti!
Udruženje za prevenciju ovisnosti "Narko-ne" u okviru projekta "Prevencija ovisnosti u Novom Sarajevu" u Sarajevu je organizovalo manifestaciju pod nazivom "Happy life" na kojoj se diskutovalo o problemima ovisnosti s ciljem smanjenja ovisničkog ponašanja i unapređenja zdravlja mladih u našem društvu.

 

Udruženje za prevenciju ovisnosti "Narko-ne" u okviru projekta "Prevencija ovisnosti u Novom Sarajevu"  organizovalo je u Sarajevu manifestaciju pod nazivom "Happy life" na kojoj se diskutovalo o problemima ovisnosti s ciljem smanjenja ovisničkog ponašanja i unapređenja zdravlja mladih u našem društvu.

Andrea Mijatović, program koordinatorica u Udruženju za prevenciju ovisnosti "Narko-ne" istakla je: "Pod ovisnošću podrazumijevaju samo teže ovisnosti, to jest situacije u kojim ljudi nisu spremni svakodnevno funkcionisati, a u velikoj mjeri zanemaruju ovisnosti koje su prisutne kod mladih – klađenje, kockanje i internet. Potrebno je pratiti srednjoškolce na koji način troše slobodno vrijeme i da im se pruže alternativne pravilne mogućnosti", prenosi "Oslobođenje".

 "Naše da i naše ne" je predstava koju je na manifestaciji "Happy life"  izvelo 17 srednjoškolaca.

Članovi Udruženja na ovaj način educiraju i podržavaju srednjoškolce i studente iz BiH kako bi putem volonterskog angažmana smanjili rizik od nastanka ovisnosti i promovisali zdrav način života.

Ne propustite