METEOROLOZI OBJAVILI PROGNOZU: Evo kakva će ZIMA BITI U JANUARU!

Bosna i Hercegovina
METEOROLOZI OBJAVILI PROGNOZU: Evo kakva će ZIMA BITI U JANUARU!
.

Danas je u Hercegovini i na jugozapadu Bosne bilo pretežno vedro. U ostatku naše zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na sjeverozapadu Bosni je zabilježen slab snijeg. 

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica -17; Ivan Sedlo -7; Sokolac -6; Srebrenica -5; Sarajevo -3; Bugojno, Livno, Tuzla, Zvornik -2; Gradačac -1; Bihać, Brčko, Doboj 0; Sanski Most, Zenica 1; Banja Luka, Prijedor 2; Široki Brijeg, Trebinje 3; Grude, Mostar, Stolac 4; Neum 6;

1

Sutra se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prema kraju dana ili u večernjim satima snijeg ili susnježica se očekuje u većini područja. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne je moguća i kiša. Vjetar slab do umjeren uglavnom južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od -12 do -6, u Posavini i Krajini do -3, na jugu od -3 do 1, a dnevne od -1 do 5, na sjeverozapadu Bosne do 7 °C. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se očekuje prema kraju dana i u večernjim satima. Jutarnja temperatura oko -12, a dnevna oko 0 °C. 

snijeg2

U utorak jutro u Bosni umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovini pretežno vedro. Tokom dana porast naoblake. U večernjim satima snijeg u većini područja. U Posavini uglavnom bez padavina, a na krajnjem sjeverozapadu Bosne je moguća i kiša. Jutarnje temperature od -12 do -6, a dnevne od -1 do 6, na jugu do 5 °C.

snijeg

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. U sjevernim područjima Bosne i na jugu Hercegovine kiša, a u ostatku zemlje susnježica i snijeg. Tokom dana padavine postupno slabe i prestaju. Jutarnje temperature od -4 do do 4, a dnevne od -1 do 6 °C.

U četvrtak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno sunčano, a u ostatku naše zemlje pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje snijeg. Jutarnje temperature od -6 do 4, a dnevne od -3 do 6 °C.

snijeg

U narednih petnaest dana, širom Bosne i Hercegovine, prognozira se nestabilno vrijeme sa povremenim slabim padavinama. Obilnije padavine očekuju se u srijedu 09. januara u centralnim, jugozapadnim i zapadnim predjelima Bosne. 

Temperaturni režim će biti primjeren ovom dijelu godine. Od 07. do 14 januara jutarnje temperature kretat će se od -6 do -1 u Bosni, u Hercegovini od -1 do 4 stepena. Očekivane dnevne temperature zraka u Bosni su od -2 do 3, u Hercegovini od 2 do 6 °C. 

1

Osjetno hladnije vrijeme očekuje se 08. Januara. Jutarnje temperature prognoziraju se od -12 do -6, na sjeveru, sjeveroistoku i sjeverozapadu do -3, na jugu od -3 do 1 °C. Ujednačene dnevne temeprature kretat će se od -1 do 5, na sjeverozapadu Bosne do 7 °C. 

Nešto ugodnije temperature prognoziraju se od 14. do 22. januara. Vrijednosti jutarnjih temperatura u Bosni i Hercegovini prognoziraju se od -2 do 3, a dnevnih od 3 do 8 °C. 

snijeg3

Ne propustite