OVIH 7 RAZLOGA SU ZNAK DA JE VRIJEME DA NAPUSTITE POSAO: TREĆI JE NAJVAŽNIJI!

Zanimljivosti
OVIH 7 RAZLOGA SU ZNAK DA JE VRIJEME DA NAPUSTITE POSAO: TREĆI JE NAJVAŽNIJI!
.

Dani na poslu u kojima se osjećate loše nisu ništa novo i nerijetko se svima dešavaju. Međutim, ponekad to prelazi u loš mjesec ili je u pitanju loša godina. Ali, kako da znate da li je to samo privremeno zasićenje ili je došlo vrijeme da krenete dalje?

1. Nema prostora za napredovanje

Teško je ostati motivisan i produktivan ako se osjećate da ste dostigli vrh karijere. U ranoj fazi karijere, cilj je dobiti unapređenje na svake dvije do tri godine, rekla je karijerni trener Dana Majer, dodajući da na svakih tri do pet godina, napredak ima tendencije da stagnira.

2. Ne osećate se zadovoljnim

Ako ne osjećate nikakvu privrženost ili ponos zbog onoga čime se bavite, jako je teško ostati motivisan.

3. Ne dobijate mogućnosti da naučite nešto novo

Veliki dio karijere predstavlja učenje novih vještina i upuštanje u borbu sa novim izazovima.

4. Niste usklađeni sa osnovnim vrijednostima kompanije

Vjerovanje u misiju i vrijednost kompanije je veoma bitan segment za motivaciju.

– Ako ne možete da stanete iza misije na kojoj se nalazi kompanija ili niste povezani sa ljudima sa kojima radite, pa i ako se ne slažete sa načinom na koji se rukovodi firmom, to nije dobro za vas – rekla je Sara Stodard.

5. Vaša plata se nije povećala

Ako ste naporno radili, provodili sate i sate na poslu, preuzimali projekte, ali niste vidjeli da je to primijećeno i kada je porast vaše plate u pitanju, možda je zaista vrijeme da krenete dalje.

6. Fantazirate o svojoj karijeri

Imati velike ciljeve i sanjariti o uspiješnoj karijeri je lijepo, ali ako trošite previše vremena na razmišljanje “šta ako”, tačnije, šta bi se dogodilo da postanete šef, to je siguran način da ste spremni za korak dalje. Trošenje vremena na poslu na razne aktivnosti koje nisu vezane za sam posao, poput igranja igrica ili dugi razgovori sa kolegama, jasno pokazuju da vam je potreban novi izazov.

7. Gledate često na sat

Nije prijatno kada ostanete duže na sastanku, pogotovu ako se on odvija u vrijeme ručka, ali ne bi trebalo da gledate na sat odbrojavajući trenutke koliko je još potrebno do polaska kući.

Ne propustite