JABUKOVO SIRĆE U NJEZI VAŠEG TIJELA: Svi pozitivni učinci na vašu kožu!

Moda i ljepota
JABUKOVO SIRĆE U NJEZI VAŠEG TIJELA: Svi pozitivni učinci na vašu kožu!
.
Sredstva za uljepšavanje i skupe kozmetičke proizvode zamijenili su prirodni sastojci, a većinu njih možemo naći u sopstvenoj kuhinji.
 
Jedan od takvih sastojaka je i jabučni ocat. Zbog antiseptičkog svojstva koje posjeduje sprečava nastanak bakterija i virusa na koži. U nastavku teksta donosimo vam sve dobrobiti jabučnog ocata u kozmetici.
11
Tonik
Korištenje jabučnog octa kao tonika temeljito će očistiti kožu i smanjiti upalu. Posebno se preporučuje ako imate psorijazu ili akne. Jednostavno stavite par kapi jabučnog octa na blazinicu i prođite po cijelom licu.
 
3
Maska za lice
Kombinirajte jednaki dio jabučnog octa i ljekovite gline (ako vam to nije dostupno, stavite sodu bikarbonu). To će vam očistiti lice i detoksicirati kožu. Masku možete ostaviti na koži najmanje 10 minuta prije nego isperete vodom.
 
Dezodorans
Ovo se može činiti kao čudna preporuka, međutim, itekako je djelotvorna. Nakon nanošenja pustite da se osuši – miris će se neutralizirati.
4
Gljivice i slično
Ako imate problema s gljivicama na koži, jabučni ocat je dobro rješenje. Jednostavno nanesite ocat na zahvaćena područja najmanje dva puta dnevno. Možda će malo peckati, ali će ukloniti i najjače slučajeve gljivica. Ako koristite ovaj recept za djecu, razrijedite ocat s vodom prije primjene.
 
Opekline od sunca
Previše sunca, čak i uz kreme za sunčanje, može izazvati opekline na koži. Ovu situaciju možete riješiti tako da razrijedite jabučni ocat s vodom i namažete na zahvaćena područja. Također, možete napuniti kadu mlačnom (hladnom) vodom i staviti unutra šalicu octa.
5
Za tijelo
Napunite kadu vodom i stavite u nju dvije šalice jabučnog octa. Ležite u toj vodi nekoliko minuta – tijelo će biti očišćeno od toksina, koža zategnuta i hidratizirana.
1
 
Evo još nekih dobrobiti jabučnog octa:
liječi perut
snizuje krvni tlak
poboljšava probavu
smanjuje žgaravicu
bori se protiv infekcija poput Candide
čisti i dezinficira kućanske površine
2
 
 

Ne propustite