PET MODNIH NAVIKA KOJE MORATE USVOJITI PRIJE TRIDESETE: Četvrta je OBAVEZNA

Zdrav život
PET MODNIH NAVIKA KOJE MORATE USVOJITI PRIJE TRIDESETE: Četvrta je OBAVEZNA
.

Tridesete su godine kada su sve promjene na koži itekako vidljive.

Tada je i krajnje vrijeme da se napokon počnete pravilno brinuti o svojoj koži i u beauty rutinu uvedete neke navike koje će, barem malo, odgoditi pojavu znakova starenja i očuvati svjež i blistav izgled lica. S tim bi najbolje bilo krenuti i prije tridesete, u drugoj polovici dvadesetih, pa ako ste upravo u tim godinama, uvedite odmah ovih pet beauty navika:

1. Temeljito umivanje

Glavno pitanje je: Radite li to pravilno? Umivanje samo vodom neće ukloniti svu prljavštinu koja se uvukla u sitne pore pa biste svakako trebale koristiti neko sredstvo za čišćenje lica. A bez obzira na to radi li se o sapunu za umivanje ili micelarnoj vodi, svaki od proizvoda trebao bi odstajati na licu najmanje minutu kako bi što bolje djelovao i lice ostavio besprijekorno čistim. Navečer se možete umiti čak i dvaput, dok niste sigurne da ste s lica uklonile i najmanje ostatke šminke i prljavštine koja se nakupila tijekom dana.

 

2. Ne zaboravite na piling

Koža se do tridesete obnavlja svakih mjesec dana, ali to se postepeno počinje smanjivati kada zakoračite u treće desetljeće. Nakupljanje mrtvih stanica kože na licu uzrokuje pojavu prištića, smanjuje upijajuću sposobnost kože, čini ten umornijim… Tu u pomoć priskače piling koji biste trebale koristiti jednom tjedno. On će ukloniti mrtve stanice kože, a lice će nakon tretmana pilingom izgledati svježe i odmorno.

3. Zaštitni faktor je MUST HAVE

Vjerojatno ste do sada već puno puta čule koliko je važno mazati se kremama sa zaštitnim faktorom, pogotovo preko ljeta. No čak i najslabije zrake sunca mogu oštetiti i postariti kožu pa biste je nakon tridesete trebale svakodnevno štititi faktorom protiv UV zračenja, u obliku kremica za lice.

4. Hidratacija na prvom mjestu

Iako je ovdje na četvrtom mjestu, hidratacija kože treba vam postati najvažnija stvar u beauty rutini. I dok ste se u dvadesetima možda još uvijek borile s aknama i prištićima, u tridesetima počinju prijetiti bore i obješena koža, a sve to usporit će jedna dobra hidratantna krema. Također, ne zaboravite piti vodu i pokušajte svaki dan u tijelo unijeti barem dvije litre.

5. Pobrinite se za oči i usne

Ako ste do sada imali jednu kremicu za sve, vrijeme je da ih nabavite još nekoliko. Prvi znakovi starenja obično se pojavljuju na području oko očiju, gdje je koža najtanja i najosjetljivija, a odgodit ćete ih ako za to područje kupite posebnu kremu koja se nanosi u isto vrijeme kad i hidratantna, ujutro i navečer. A ne zaboravite ni na njegu usana, koje su također podložnije starenju od ostatka lica i nabavite jedan dobar balzam koji ćete uvijek nositi sa sobom.

Ne propustite