RIJEŠITE SE STARAČKIH PJEGA: Ovaj čudesni pripravak će vam pomoći

Praktična žena
RIJEŠITE SE STARAČKIH PJEGA: Ovaj čudesni pripravak će vam pomoći
.

Staračke pjege su rezultat prekomjerne proizvodnje melanina. Melanin je pigment koji daje boju našoj koži. Prekomjerna proizvodnja melanina može biti uzrokovana prekomjernim izlaganjem određenih dijelova tijela suncu ili UV zrakama tokom života. 

Ukloniti ih najefikasnije možete uz pomoć laserske operacije, a može biti efikasan i poneki prirodni način.

Liječenje staračkih pjega prirodnim putem sastoji se od tri dijela:

  • prilagodba prehrane,
  • primjena preparata protiv staračkih pjega,
  • korištenje prirodnih lijekova za uklanjanje staračkih pjega.

staracke-pjege-2

1. Napravite promjene u vašoj prehrani:

  • Pijte 6-8 čaša vode dnevno.
  • Svaki dan uzmite vitamin C.
  • Jedite više voća i povrća. Najmanje 40% vaših obroka mora biti sastavljeno od povrća, orašastih plodova i cjelovitih žitarica.
  • Izbjegavajte kavu i crni čaj (možete ga zamijeniti zelenim čajem).
  • Jedite manje namirnica koje sadrže puno šećera, soli i zasićenih masti.

zeleni-caj

2. Potražite kreme protiv staračkih pjega koje sadrže glikolne kiseline, hidrokinon, kojične kiseline i retinoid. Također, potražite kreme koje sadrže sljedeće prirodne sastojke:

 

  • Extrapone Nutgrass – ova biljka se koristi u narodnoj medicini već stotinama godina. Ona sadrži prirodne sastojke koji smanjuju količinu melanina u koži i do 40%.
  • Shea maslac – dobiva se iz matice afričkog shea stabla i sadrži kiseline koje pomažu u liječenju ožiljaka od akni, tamnih mrlja, suhe kože i ekcema.
  • Wakame alga – riječ je o algi iz Japana koja se koristi u mnogim proizvodima za njegu kože, jer sadrži puno vitamina i minerala koji pomažu u regeneraciji kože i obnavljanju stanica.

staracke-pjege

  • Ulje sjemenki grožđa – je antioksidans koji pomaže u obnovi suhe kože, a osim toga smanjuje i količinu melanina.
  • Cynergy TK – je oblik kreatina i pomaže u regeneraciji kože. Koristi se u raznim proizvodima za njegu kože, koji su učinkoviti protiv staračkih pjega i ožiljaka od akni.
  • Isprobajte prirodne lijekove protiv staračkih pjega:

Sok od limuna za staračke pjege – nanesite svježi sok od limuna na tamne mrlje dva puta dnevno. Za nanošenje upotrijebite pamučne blazinice. Tretman primjenjujte 6 tjedana.

Metvica i krastavac za staračke pjege -zgnječite nekoliko listova metvice i krastavac. Smjesu nanesite na lice i ostavite tako 15 minuta, a zatim isperite. Nanesite ovu masku dva puta tjedno.

staracke-pege-na-licu

Parajz i jogurt za staračke pjege – pomiješajte dvije kašikice soka od paradajza i četiri kašike jogurta. Nanesite na lice i ostavite tako 20 do 30 minuta, a zatim isperite.

Jabučni ocat za staračke pjege – jabučni ocat možete nanijeti na zahvaćene dijelove lica uz pomoć natopljene vatice, intenzitet mrlja bi se trebao smanjiti ili bi one u najboljem slučaju mogle potpuno nestati. 

Češnjak za staračke pjege – pasta od češnjaka se smatra jednim od učinkovitijih rješenja za tretiranje staračkih pjega. 

bijeli-luk-1

Aloe vera protiv staračkih pjega – aloe vera je i inače učinkovita u tretiranju problema kao što su opekline i ogrebotine, ona stimulira i pomlađuje kožu.

Bitno je napomenuti da prirodni pripravci nažalost nemaju jednako snažno djelovanje kod svih osoba. Određeni pripravci će kod pojedinaca pokazati vidljive rezultate, dok kod drugih rezultati neće biti primjetni čak ni nakon dugotrajnijeg redovng prakticiranja tretmana.

kako-ukloniti-pjegice-na-licu

Kosultirajte se sa svojim dermatologom prije upotrebe nekog od ovih prirodnih tretmana.

POMIJEŠAJTE LIMUN I SODU BIKARBONU: Sveta mješavina za liječenje cijelog tijela (RECET)

Ne propustite