NAKON NESTANKA DAVORA, SUZANA OTVORILA DUŠU, PA OTKRILA: "Moram da bježim iz BiH, evo šta se sprema"

Bosna i Hercegovina
NAKON NESTANKA DAVORA, SUZANA OTVORILA DUŠU, PA OTKRILA: "Moram da bježim iz BiH, evo šta se sprema"
.

Suzana Radanović u razgovoru za sarajevski medij kazala je kako je na snazi progon Davora, nje i okupljenih oko grupe "Pravda za Davida". 

davor-dragicevic-i-suzana-radanovic

– Ja nemam gdje da bježim. Moram da se vratim u Austriju, tamo su mi djeca. Država je poslala poruku: Nema stajanja u grupama! Policija ne dozvoljava nikakva okupljanja. Ne smije se stati čak ni ispred crkve. Ako je na semaforu crveno, idite do sljedećeg semafora dok ne dođete do zelenog – kaže Suzana.

suzana

Ona smatra da nije nikakav simbol otpora i borbe. Kaže da je ona samo majka, a da Davor ima tu harizmu i snagu koja je potrebna u borbi za pravdu i istinu.

– Davora ljudi vole. Vole ga i žene. Oduvijek je bio tvrdoglav. Kao i David. Imaju isti karakter. Kad smatra da je u pravu, ide do zadnjeg. Narod je u njemu vidio da se ne boji. On ide i na predsjednika i na ministra i ne boji se toga – kaže Suzana.

suzana

Podsjetimo, majka Davida Dragičevića, Suzana Radanović  i večeras je u pratnji prijatelja i aktivista grupe „Pravda za Davida“ zapalila svijeću za dušu svog sina u hramu Sabornog hrama Hrista Spasitelja u Banja Luci.

4

Suzana se obratila okupljenim ljudima. 

- Skreću temu na državni udar. To je smiješno. Nije državni udar kad goloruki narod šeta. Državni udar je kad policija hapsi i tuče taj narod. Kao majka imam samo jednu molbu: da nađu ub ic u moga djeteta, da se slučaj završi, da ova agonija prestane. Ovo što oni danas rade normalnom čovjeku je nepojmljivo. Oni sad liječe neke svoje komplekse. - poručila je Suzana.

suzana

Za kraj rekla je da "ako ne bude Davora, ako nema mene, hoćete li nastaviti ovu borbu"

Ne propustite