METEOROLOZI IZDALI UPOZORENJE, NAREDNI SATI SU KRITIČNI: Smrzavanje na minus 12, ALI TO NIJE ONO NAJGORE!

Region
METEOROLOZI IZDALI UPOZORENJE, NAREDNI SATI SU KRITIČNI: Smrzavanje na minus 12, ALI TO NIJE ONO NAJGORE!
.

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na snježne padavine i povećanje snežnog pokrivača, koje važi od sutra za područje Srbije.

Sutra po podne i uveče na sjeveru zemlje se očekuje 5 do 10 centimetara novog snijega.

snijegggg

Tokom noći ka nedjelji i u nedjelju u ostalim krajevima, biće oko 10 cm novog snijega, a u zapadnim, centralnim i južnim krajevima i u planinskim predjelima lokalno i više.

Puhat će jak, u planinskim predjelima olujni, sjeverni i sjeverozapadni vetar, uz vejavicu i stvaranje snejžnih nanosa, dodaje se u upozorenju.

Takođe, upozoravaju i na ledene dane koji će trajati do utorka posle Božića.

snijeg-na-cesti

"Do utorka 8. januara, u većini mjesta ledeni dani, ujutru slab i umjeren mraz, a početkom naredne sedmice jak (ponegdje i ispod -12), najviša dnevna temperatura ispod nule", navodi se u upozorenju na RHMZ.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će do utorka biti hladno, u jutarnjim satima sa mrazom, a najviša dnevna temperatura u većini mjesta ispod nule. U nedelju će povremeno biti snijega uz dalje povećanje visine snježnog pokrivača.

snijeg

Više snijega se očekuje u zapadnim, centralnim i južnim krajevima. Puhat će umjeren i jak, u planinskim predjelima olujni sjeverni i sjeverozapadni vjetar uz pojavu snježnih nanosa i vejavice. U ponedjeljak u većem dijelu zemlje biće suho, samo na jugozapadu i jugu mjestimično sa snijegom uz postepeni prestanak padavina, dok će u utorak biti suho u cijeloj zemlji.

snijeg-putevi

Od srijede oblačno sa padavinama, uz manji porast temperature.

Ne propustite