Uhljebljenje rođaka "u skladu sa zakonom"

Bosna i Hercegovina
Uhljebljenje rođaka "u skladu sa zakonom"
Najnoviji slučaj "uhljebljenja rođaka" je upravo Slobodan Cvijanović, djever predsjednice Vlade Republike Srpske, Željke Cvijanović.


Najnoviji slučaj "uhljebljenja rođaka" je upravo Slobodan Cvijanović, djever predsjednice Vlade Republike Srpske, Željke Cvijanović.Poznata imena i prezimena na prvom mjestu na konkursima za posao nisu nikakva novost.

U skladu sa dobrim starim običajem, kada su javni konkursi u pitanju, Slobodan Cvijanović se kao kandidat sa najviše bodova, osvojenih 58, našao na prvom mjestu na konkursu za fitosanitarnog inspektora, koga traži Republička uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske. Ništa ne bi bilo čudno da ime Slobodan Cvijanović već ne postoji na listi zaposlenih u Inspekcijskoj upravi, što nam je i potvrđeno u ovoj ustanovi, javlja BN TV.

U Republičkoj upravi za inspekcijske poslove napominju da je postoji potreba za 3 fitosanitarna inspektora, kao i da je upravo Vlada Republike Srpske dala saglasnot za prijem novih radnika. 

Nakon afere sa zaposlenjem sina u državnoj instituciji, Elektroprenosu Bosne i Hercegovine, još jedno ime se vezuje za premijerku Srpske. U opoziciji poručuju da ovakve pojave, koliko su česte, postaju i normalne za vladajuću elitu.

I tako u nedogled, dok broj nezaposlenih na zavodu za zapošljavanje dostiže brojku od 150 hiljada u Republici Srpskoj.

Ne propustite