Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Bosna i Hercegovina
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas je u centralnim i istočnim područjima bilo magle i niskih oblaka, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. 

Temperature zraka u 13 sati: Sarajevo 0 stepeni, Bjelašnica 1, Prijedor i Zenica 2, Bugojno, Ivan Sedlo i Srebrenica 3, Jajce i Sanski Most 4, Bihać, Bijeljina, Brčko, Doboj, Sokolac i Tuzla 6, Banja Luka i Livno 7, Gradačac 8, Drvar i Stolac 9, Mostar i Trebinje 10, Neum i Široki Brijeg 11 stepeni.

l-am

Sutra se u većem dijelu Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Umjerena oblačnost se očekuje u Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne. U Hercegovini većinom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim djelovima grada moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna oko 4 stepena.

Ne propustite