DIO ŽENSKOG TIJELA OTKRIVA BOLESTI: Saznajte da li vam prijeti DIJABETES ili SRČANI UDAR

Zanimljivosti
DIO ŽENSKOG TIJELA OTKRIVA BOLESTI: Saznajte da li vam prijeti DIJABETES ili SRČANI UDAR
.

Najnovije istraživanje je pokazalo da je za vaše ukupno zdravlje mnogo bolje da imate zalihe masnoće oko kukova nego oko nekih vitalnih organa kao što su jetra, pankreas i bubrezi. 

Na taj način se došlo do zaključka da mršave žene, kao i one sa uskim kukovima češće oboljevaju od dijabetesa i dobijaju infarkt.

dijabetes

Istraživački tim sa univeziteta Kembridž je prvenstveno dokazao da neke žene prosto ne mogu da zadrže masne naslage u niskom abdominalnom području i u predjelu zadnjice, a odgovornost za ovo je u metabolizmu. To ih dovodi u rizičnu grupu za oboljevanje od ovih opakih bolesti, jer umjesto da se masnoća nakuplja na kukovim, ona se sprovodi u krv i stvara naslage oko organa.

kukovi

"Vjerujemo da je nakupljanje masnih naslaga oko kukova prije svega genetički uslovljeno. To znači da su kod mršavih ljudi masnoće nataložene u jetri ili pankreasu i da ometaju njihovo normalno funkcionisanje - kaže autor studije dr Luka Lota.

Tim je istraživao genetički profil više od 600.000 žena i pronašao više od 200 varijateta u strukturi koje mogu da dovedu do nakupljanja masnih naslaga na određenim dijelovima tijela. Upoređeni su zdravstveni kartoni žena kod kojih su izmjereni uski kukovi i širi strukovi. Došlo se do zaključka da u obe varijante žene su imale ili problem sa dijabetesom tipa 2 ili sa srčanim oboljenjima.

dijabetes4

"Kada je žensko tijelo u obliku jabuke, onda je očigledno gdje se masnoće talože i trebalio bi na vrijeme reagovati. U većem riziku su naravno one koje imaju i genetičke predispozicije za bolesti. Međutim, mi smo našli da je ovo povezano - kaže dr Klaudija Langerderg.

Naime, od genetike zavisi kakav će vam biti metabolizam, a i oblik tela, što dovodi u pitanje kojim bolestima ste skloniji. Ako se masnoće talože oko jetre tada se tijelo ne prečišćava kako bi trebalo što eskalira u bolesti kardiovaskularnog sistema. Ako se masnoće nakupljaju oko pankreasa, onda se remeti proizvodnje insulina i dolazi do povećanja šećera u krvi, što se manifestuje kao hronično oboljenje dijabetesa tipa 2.

dijabetes

Ukoliko imate tijelo u obliku jabuke, onda je važno da pripazite na ishranu i da redovno radite vježbe za trbušni pojas, jer ćete na taj način odbacivati masnoće koje mogu da štete vašem zdravlju i da dovedu i do katastrofalnog ishoda.

tijelo

OVO JE NJEMAČKI RECEPT ZA ZDRAVLJE: Kardiolog mi je pročistio BUBREGE sa 4 kašike ovog PRIRODNOG LIJEKA!

Ne propustite