NEĆETE VJEROVATI: 5 „štetnih stvari“ koje su zapravo dobre za vašu kožu!

Praktična žena
NEĆETE VJEROVATI: 5 „štetnih stvari“ koje su zapravo dobre za vašu kožu!
.
Naizgled nezdrave namirnice i kozmetički preparati koje ste možda izbjegavali kako ne biste naškodili ljepoti i sjaju vaše kože zapravo imaju blagotvoran učinak!
 
Otkrivamo vam pet “štetnih” (s)tvari dobrih za kožu.
 
ČOKOLADA
Znanstveno je dokazano da čokolada (zbog kakaa) ublažava suhoću kože, potiče cirkulaciju i povećava otpornost na djelovanje sunčevih zraka – i sve to zbog bogatog sadržaja antioksidanata.
1
VOĆNI SOKOVI
Iako ih prati loš glas zbog šećera, voćni sokovi su, zbog visokog sadržaja antioksidanasa (osobito sok od brusnice i nara), korisni za kožu. Ipak, zadržite se na jednoj maloj čaši dnevno.
2
ULJNA SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE KOŽE
Ona su zapravo korisna za masnu kožu, pogotovo ako sadrže emulzijska ulja, kao što su vitamin E i ricinus. Zašto? Zato što ova ulja razgrađuju i rastvaraju nečistoće i masnoću, a ne isušuju kožu, poput agresivnijih preparata za čišćenje.
3
POMFRIT
Dobro, ovo jelo baš i nije korisno za kožu, ali suprotno uvriježenom mišljenju, prženi krumpirići (i druge masne namirnice) ne izazivaju pojavu akni. Dobro je znati!
4
ZNOJ
Apsolutna je predrasuda da znoj potiče ili izaziva pojavu prištića. Naprotiv, znojenje je odlično za kožu, jer otvara pore, omogućava izbacivanje nečistoća i, generalno, omogućava pravilnu funkciju kože.
5
Savjeti + Što morate, a što ne smijete raditi za dobrobit vaše kože?
MORATE:
Hidratizirati
Temeljito čistiti
Piti vodu
Provjeravati madeže
Raditi blagi piling
 
NE SMIJETE:
Prečesto dodirivati kožu
Koristiti previše preparata
Istiskivati prištiće
Ići u solarij
Biti opsjednuti kožom!
 
 

Ne propustite