NIJE ZA ONE SLABOG SRCA! Turističke destinacije od kojih će vam proći jeza kroz kičmu

E buraz
NIJE ZA ONE SLABOG SRCA! Turističke destinacije od kojih će vam proći jeza kroz kičmu
.

Ako ste zainteresovani za neka misteriozna mjesta i prastare legende, lista koju smo pripremili će vas zadiviti!

Hashima Ostrvo, Japan

1


Ovo mjesto je jedna od najgušće naseljenih oblasti na zemlji. Široko je poznato kao Gunkanjima tj. Ostrvo Borbenog Broda u prevodu. Dobilo je svoje ime zbog oblika koji podsjeća na borbeni brod. Jednom je bilo poznato po svojim podvodnim rudnicima uglja a naseljavalo ga je 5000 žitelja.

Hrist U Bezdanu

2


Postoji tri ovakve statue. Napravljene su za izložbu 1965. godine. Međutim, potonule su na dno Sredozemnog mora. Postoje takođe kopije ovih statua koje su potopljene blizu obale Floride. Sada stoje kao sjećanje na svijet koji je odavno nestao, stajajući na dnu okeana.

Kostnice v Sedlci, Češka Republika

3


Crkva Svih Svetaca je drugi naziv za ovu građevinu. Poznata je po svom interijeru koj ije ukrašen sa ljudskim kostima. 1400. godine gradsko groblje je bilo prepuno i nisu imali gdje da stavljaju mrtve. Zato su napravili jedan poseban trezor da ih skladište, a nekad poslije je nekome došla ideja da kapelu dekoriše sa kostima tih ljudi. Crkva se nalazi na groblju u češkom gradu Kutna Hora.

Tačkasto Jezero, Kanada

4


Za izgled ovog jezera je zaslužna visoka koncentracija magnezijum sulfata, srebra, kalcijuma i titanijuma. Domoroci, Okangani, ga zovu Kliluk. Oni misle da je to jezero sveto i niko ne smije da mu priđe bez dozvole poglavice. Zato postoji malo slika o ovom mjestu.

Ruka Pustinje, Čile

5


Ova ogromna statua je napravljena od strane Marija Irarrazabal-a. On kaže da ovaj spomenik predstavlja usamljenost, nepravdu i bespomoćnost. Nalazi se u centru pustinje, što je jako čudno mjesto za spomenik (daleko od očiju javnosti), ali je veoma popularna turistička atrakcija.

Brdo Krstova, Litvanija

6


“Brdo Krstova” izgleda kao groblje ali nije. Ono je ustvari mjesto za Hrišćanske hodočasnike. Vjerovanje je da ako stavite krst na to brdo, sve želje će vam biti ispunjene. Legenda kaže da je jedan stariji čovjek došao na to brdo i stavio prvi krst. Njegova kćerka je bila veoma bolesna i čim ga je postavio, ona je ozdravila. To je razlog zašto danas postoji “Brdo Krstova”.

10 nevjerojatnih stvari koje možete pronaći samo u Dubaiju i nigdje više

Dubai je svjetski poznat po svojim bogatim stanovnicima i njihovom ekstravagantnom životnom stilu. Niti jedno mjesto na Zemlji ne može odgovarati visokim standardima koje ovaj grad postavlja u UAE. Ako imate dovoljno novca za potrošnju, onda je to mjesto za vas, a u slučaju da niste vidjeli mnogo bogatstva u vašem životu (baš kao i mi), onda će nevjerojatne stvari koje ćete naći u Dubaiju dati šok tvom životu. Imajući stvari od čistog zlata je stvar ponosa za sve ljude koji žive u gradu.

Danas ćemo pogledati neke od nevjerojatnih stvari koje možete pronaći samo u Dubaiju i nijednom drugom mjestu na našoj planeti. Sigurno ćete biti zaprepašteni i šokirani da biste vidjeli standard i način života ljudi koji tamo žive.

1. Ako vam je dosadno igrati tenis na običnom teniskom terenu, posjetite Dubai i igrajte se ovdje.

1

2. Ne postoji ništa kao što ćete se zaglaviti u prometu u gradu.

2


3. Policija tu patrolira u nekim od najluksuznijih automobila na svijetu.

3


4. Pa, tko još može ponuditi besplatnu hranu ?

4


5. Njihovi džipovi su veličine kraljevne i tako su njihova velika srca, ravnoteža računa.

5


6. Nigdje u svijetu nećete naći takve nevjerojatne stvari.

6


7. Gdje drugdje možete naručiti desert od jestivog zlata vrijedan tisuće dolara?

7


8. Zlato se smatra omiljenim luksuznim predmetom, zato ćete naći sve što je napravljeno od zlata.

8

9. Možete čak kupiti zlatne šipke iz automata za prodaju.

9

10. Kladim se da nema mjesta na zemlji, osim Dubai, gdje ćete naći geparde kao kućne ljubimce

10

Ne propustite