Kako riještiti problem uskih farmerica

Moda i ljepota
Kako riještiti problem uskih farmerica
Priznajte, i vama se desilo da nabacite koji kilogram viška i da zbog toga ne možete da se uvučete u svoje omiljene farmerice.

Priznajte, i vama se desilo da nabacite koji kilogram viška i da zbog toga ne možete da se uvučete u svoje omiljene farmerice.

Ovo je izluđujuće, zar ne?

A da li vam se desilo da su vam se nogavice skratile? I to može da bude itekakv estetski problem.

Umjesto da odložite farmerke za sretnije (mršavije) dane ili poklonite drugarici, najprije probajte jednostavan trik uz pomoć kojeg ćete ih raširiti bar za broj.

Ko zna, možda vam baš toliko fali, pa da postignete uspjeh u akciji oblačenja.

Ako ipak ne uspijete neka vam budu motivacija da se bacite na zdraviju ishranu i vježbanje.

 

Korak 1:  Farmerke trebaju biti vlažne da bi eksperiment uspio. Uzmite bocu s pumpicom i našpricajte dijelove koji vam stvaraju problem, tj. ne prilagođavaju se većoj brojki u obimu vašeg tijela. Ukoliko možete se uvučete u njih bez zakopčavanja, učiniti tako, pa ih poprskajte na sebi.

Korak 2:  Ovaj korak podrazumijeva dosta šetnje i vježbi po kući. Nosite farmerke tako vlažne nekih pola sata, radite što više vježbica - čučnjeve, iskorak, nekoliko joga vježbi. Eto, iskoristit to vrijeme na koristan način. 

 

Korak 3:  Nakon pola sata, skinite farmerke, okačite ih da se osuše na zraku, pa cijelu proceduru ponovite još jednom, a ako je potrebno i dva puta. Sada bi trebalo disati bolje u trapericama!

 

Problem kratkih nogavica

Prvi trik produžiti kratke nogavice jest da ih namočite, položite na pod, stanite na vrh nogavice i povucite traperice prema sebi. Radite svaku nogavicu po 10 puta, pa ostavite da se osuši na zraku

 

Drudi način je da pustite rub i tako ih produžite za nekoliko centimetara.

Ne propustite